Aktuelno

„O Mudlu putem Mudla“

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

U Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ u Subotici održan je seminar pod nazivom: „O Mudlu putem Mudla“, a vodili su ga prof.dr Miloš Bajčetić i prof.dr Ivan Zaletl. Na sajtu ustanove kreiran je podsajt sa na kojem se nalaze seminari koje su kreirali učesnici, a koji će služiti vaspitačima i ostalim zaposlenima za obuke (razmenu dobre prakse – horizontalno učenje). Obukama koje su učesnici seminara kreirali usavršili smo vaspitno-obrazovni proces čiji su krajnji cilj deca.Učesnici seminara su osposobljeni za kreiranje  onlajn kurseva, njihovo metodičko oblikovanje, postavljanje digitalnih obrazovnih materijala.

Kreiranje kurseva na Mudl platformi predstavlja modernizaciju i pedagošku inovaciju u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“,  koja će doneti dugoročne , efikasne i merljive rezultate i doprineti lakšem uvođenju novih Osnova programa.

https://pcpress.rs/moodle-platforma-za-ucenje-na-daljinu/

Krajem aprila 2020. Predškolska ustanova „Naša radost“ dobila je sredstva od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, po Konkursu za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja u AP Vojvodini u 2020. godini „Seminarom do unapređenja i modernizacije vaspitno-obrazovnog rada“. Cilj projekta je bio osposobljavanje 30 vaspitača, stručnih saradnika, direktora, pomoćnika direktora i ostalih zaposlenih za implementaciju onlajn obuka kroz pedagoški utemeljeno kreiranje, postavljanje, organizovanje digitalnih obrazovnih materijala i interaktivnih aktivnosti i njihovo vrednovanje, korišćenjem Mudl platforme.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %