Vojvođanke u životnoj sredini

MARIJA MARIČIĆ, SLIKARKA I SLAMARKA

0 0
Read Time:55 Second

Marija Maričić, sestra Cecilije Tomić objašnjava za portal ecofeminizam.com da je od malena bila okrenuta ka nekom vidu umetnosti.

“Od detinstva sam šlingala, štrikala, svoju sestru Cecu naučila da štrika, a to sam naučila od mame, bake, tetaka koje su prenele ljubav prema ručnim radovima. Međutim, mene je posebno interesovalo slikarstvo tako da kada nisam imala uslova pravila sam slike. Sada se godinama bavim slikarstvom i jedna od pokretača  grupe “Likovne grupe 76”. Imala sam tri samostalne izložbe i sve sam probala što može da se uradi rukama. Trenutno mi je slama najinteresantija, ali najviše volim slikat ulja na platnu”, kaže Marija Maričić.

Marija Maričić radi: ulja na platnu, uglavnom sa tematikom iz ravničarskog pejzaža, slike rađene slamom, kao i oslikane flaše, slikanje na svili.

Tekst je nastao u okviru projekta “Vojvođanke u zaštiti životne sredine“,  koji je realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Udruženje građana „Malin“ i redakcija portala “Ecofeminizam”.Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje. 

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %