Ekologija

Takmičenje: „Samo ne autom“

0 0
Read Time:57 Second

Povodom Dana bez automobila koji se svugde u svetu obeležava 22.septembra u Beogradu će biti održano takmičenje „Samo ne autom“, u organizaciji Fondacije Heinrich Böll, Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Bajsologije i Ulice za bicikliste. Organizatori manifestacije na ovaj način žele da skrenu pažnju na očuvanje životne sredine. Svi zainteresovani mogu da se priključe globanoj inicijativi za očuvanje životne sredine kroz upotrebu ekološki održivih sredstava prevoza, a biciklo je svakako jedno od njih.

Mogu da se prijave kompanije, organizacije i drugi za učešće u takmičenju „Samo ne autom“.

Na sajtu bajsologija.rs navodi se da ukoliko se prijavite za ekipno takmičenje broj učesnika: minimum 3 učesnika po ekipi / organizaciji, a takmičenje traje od 19.do 21.septembra 2018.godine.
Podmažite vaše bicikle, spremite udobnu obuću za hodanje i priključite se.
Više o samom mehanizmu takmičenja i načinu bodovanja možete pronaći na sajtu.


Vožnja bicikla ili pešačenje do posla ne samo da utiču na očuvanje životne sredine i smanjenje gužvi, već i na zdravstveno stanje zaposlenih i njihov učinak. Zato učestvovanjem u akciji #SamoNeAutom može biti jedna od najboljih odluka koju ćete doneti kao tim.Izvor: bajsologija.rs


About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %