Aktuelno

Vinski maraton

0 0
Read Time:2 Minute, 5 Second

Prošle godine je prvi Vinski maraton u Srbiji održan upravo kod nas na Paliću, a danas, neposredno pred održavanje drugog Vinskog maratona, ova manifectacija predstavlja jednu od najatraktivnijih manifestacija u našoj zemlji.

Kako piše Rad Season, inače svetski poznat australijski sajt koji prati najbolje sportske, akcione i avanturističke događaje u svetu, Vinski maraton je svrstan u jednu od top osam gastronomskih festivala koji se moraju obići u Srbiji.

Rad Season je osnovan u aprilu 2016. godine na severnim plažama Sidneja u Australiji. Predstavnja objedinjenu web prezentaciju za otkrivanje spotrskih manifestacija, pronalaženje smeštaja za sportske događaje širom sveta, mesto gde možete da nabavite ulaznice za iste, smestite se, putujete i povežete sa drugim učesnicima.

Kako navodi ovaj sajt, Vinski maraton je osnovan pre dve godine, kada njegovi osnivači nisu mogli odlučiti da li su više zaljubljeni u trčanje ili u vino, pa su odlučili da ove dve sjajne stvari spoje u jednu manifestaciju. Ono što ovaj događaj čini zaista posebnim jeste i šarenoliki karnevalski duh. Svaki učesnik u trci zadovoljstva nosi i originalan kostim po svojoj želji, a najmaštovitiji dobijaju i vredne nagrade. Ističu i da osim dobre zabave, sve gurmane očekuje pravi gastronomski raj i unikatna kuhinja, bogata priroda i kulturno-istorijsko nasleđe. Iz svih ovih razloga, verujemo da je sa razlogom baš Vinskom maratonu dodeljena nagrada „Rad Season Best Event Prize”. Ceo tekst možete pročitati na njihovoj web stranici https://radseason.com/must-visit-food-festivals-in-serbia/.

Vinski maraton je manifestacija koja u karnevalskom duhu spaja trčanje, vino, muziku, gastronomiju i mnogobrojne zabavne sadržaje. Dve trke, Vinska trka i Trka uživanja, pružiće učesnicima jedinstveno iskustvo trčanja kroz prirodu. Staze trka prolaze pored jezera, kroz vinograde i vinarije, pored salaša i kroz prelepe predele vojvođanske ravnice. Na okrepnim stanicama pored vode i voća, trkače očekuju vrhunska vina i lokalni specijaliteti. Cilj ovih trka nije da se staza predje za što kraće vreme, već da se učesnici što bolje provedu i zabave.

Posetioce manifestacije i učesnike trka očekuje raznovrstan zabavni program i naravno, puno vina. Cela manifestacija biće ispraćena muzičkim programom, a oni koji sačuvaju snagu posle trke moći će da učestvuju u zabavnim trkama u guranju burića i trčanju sa punom vinskom čašom.
U svetu postoji na desetine izuzetno popularnih vinskih trka i sve one su sinonim dobre zabave. Najstarija i najpoznatija održava se u Bordou u Francuskoj, pod nazivom Marathon du Médoc. Poslednje decenije vinske trke postale su pravi hit i u Australiji, Novom Zelandu, Južnoafričkoj Republici, Mađarskoj, Italiji… Trčanje nikada nije bilo zabavnije!

 

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Коментари су искључени на Vinski maraton