Premijerka Srbije Ana Brnabić predstavila je u Kruševcu rezultate prvih 100 dana rada Vlade. U Izveštaju od sedam stranica u kojem su predstavljeni rezultati rada nijednom rečju nije pomenuta životna sredina. Iz tog razloga novinar Magazina EKOlist, Milisav Pajević postavio je pitanje Goranu Trivanu, ministru zaštite životne srednine, šta je najznačajniji rezultat rada njegovog ministarstva u prethodnih 100 dana.

„Najvažniji rezultat je politička odluka kojom je formirano Ministarstvo zaštite životne sredine. Za prvih 100 dana rada vlade pod zaštitu je stavljeno novih 83.000 hektara, što je povećanje zaštićene teritorije za gotovo jedan procenat. Do 2020. imamo obavezu, da prema važećem prostornom planu zaštitimo 10 procenata teritorije Srbije, što je oko 306.000 hektara i ja vas uveravam da ćemo to dostići i prestići“, istakao je Goran Trivan. Ministar je rekao I da će u narednom periodu ulaganje u životnu sredinu premašiti stotine miliona evra.

By Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.