Aktuelno

Za vikend samit G20 o klimatskim promenama

0 0
Read Time:54 Second

U petak i subotu,  7. i 8.jula 2017.godine u Hamburgu održaće se samit G 20 gde će se razmatrati novi sporazum o klimatkim promenama. Pored toga, razgovaraće se i o odnosima SAD-a i Rusije. 20 najbogatijih temalja potražiće odobrenje za novi „akcioni plan o klimatskim i energetskim promenama“, navodi portal Euobserver.com.

Da podsetimo, kada je američki predsednik Donald Trump izjavio da se povlači iz Pariskog sporazuma, a Amerika se smatra drugim najvećim zagađivačem u svetu, traži se novo rešenje.

Na dnevnom redu su i duge teme koje se odnose na slobodnu trgovinu, migrantska pitanj i slično.

Međutim, ne dočekuju svi predstojeći samit blagonaklono.

Radio Marsho (RFE/RL)

Najmanje 10.000 ljudi okupilo se u 2.jula u Hamburgu u znak protesta protiv predstojećeg samita Grupe 20 industrijski razvijenih zemalja (G20) zakazanog ove  nedelje u tom gradu.

Demonstranti su mirnim protestom želeli da ukažu na neohodnost poštovanja životne sredine, a predstavnici organzacije Grinpis pridružili su se skupu zahtevajući da se obustavi upotreba uglja u proizvodnji električne energije, prenosi slobodnaevropa.

 

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %