Ljudska prava

“Pristup hendikepu kroz ljudska prava – pogledaj me bolje“

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

U Subotici danas na Trgu slobode od 13h do 15h biće organizovana javna akcija pod nazivom:“Pristup hendikepu kroz ljudska prava – pogledaj me bolje“, osmišljena od strane mladih, sa ciljem promocije ljudskih prava i socijalne inkluzije mladih sa hendikepom. Osmišljena javna akcija ima za cilj podizanje svesti ljudi o trenutnom položaju osoba sa hendikepom kao i modelu koji promoviše inkluziju osoba sa hendikepom. Mladi, učesnici obuke su osmislili poligon koji će biti postavljen u centru grada gde će posetioci moći da iskustveno osete u kakvom položaju se osobe sa hendikepom nalaze.

Kancelarija za mlade Grada Subotice je partner na projektu „Regionalna inkluzivna omladinska inicijativa Srbije 2016-RIOIS 2016“ koju realizacije Udruženje studenata sa hendikepom sa sedištem u Beogradu. Projekat je posvećen uključivanju mladih sa hendikepom u omladinski život. Projektom se vrši osnaživanje omladinskih aktivista sa ciljem da efikasno doprinesu uključivanju mladih sa hendikepom u realizaciju programa i rada omladinskih organizacija, a kroz obuku za organizovanje servisa podrške i vršnjačke podrške za mlade sa hendikepom. Kroz projekat se takođe razvija inkluzivna praksa u omladinskim organizacijama i njihovo budzetiranje u planiranju aktivnosti. Cilj projekta je razvoj i uspostavljanje praktične podrške mladima sa hendikepom u radu udruženja koja sprovode omladinske aktivnosti i razvoj njihovih kompetencija.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %