Energetika

Dodeljene Simens Press Awards 2016

0 0
Read Time:3 Minute, 17 Second

Jelena Aleksić, nagrađena je za tekst “Koliki je IQ srpskih gradova” objavljen na portalu “Novog magazina”, Zoran Mirković, novinar agencije “Tanjug”, za tekst “Pametni gradovi” i Miljan Vitomirović, iz produkcije NS media, za prilog “Pametno domaćinstvo, IOT”, emitovan na RTV Pink, na takmičenju Siemens CEE Press Award 2016,  koje nagrađuje izuzetna novinarska dostignuća u oblasti nauke i tehnologije.Odabrani najbolji novinarski radovi u 10 zemalja centralne i istočne Evrope, a svečana regionalna ceremonija dodele nagrada održaće se 29. septembra 2016. godine  u Siemens City-ju u Beču. Autori 3 najbolja novinarska rada na regionalnom nivou putuju u London.

Prva faza regionalnog novinarskog takmičenja Siemens CEE Press Award 2016 u kojem su učestvovali predstavnici medija iz deset zemalja centralne i istočne Evrope, završena je proglašenjem najboljih novinarskih radovana temu “Inteligentna infrastruktura” u svakoj od zemalja učesnica.

jovana-zurzin-vukotic-siemens-d-o-o-beograd

“Ponosni smo što je ove godine tradicionalno Siemens Press Award takmičenje prešlo na sledeći nivo i dobilo svoj zasluženi širi, regionalni, karakter u deset zemalja centralno-istocne Evrope. Od ukupno 147 prijavljenih radova u regionu, 26 su iz Srbije. Aktuelnost i značaj teme ovogodišnjeg takmičenja – „Inteligentna infrastruktura“, doprinela je značajnom interesovanju kod predstavnikamedija, iovakvimodzivomnatakmičenju. Doprinos medija u pokretanju važnih pitanja koja se odnose na modernu infrastrukturu i zahteve koje nam savremeni život u tom pogledu nameće, je od izuzetne važnosti za razvoj svake od zemalja učesnica. Sa svoje strane, Siemens stvara najsavremenija rešenja u oblasti inteligentne infrastrukture čime gradove čini pametnim i po meri čoveka. Zbog toga smo izuzetno srećni što takmičenje Siemens CEE Press Award podržava medije i njihov istraživački doprinos zajednici, i što je najbitnije stvara uslove za formiranje regionalne sinergije, kroz razmenu iskustava i ideja, i na taj način vodi ka održivoj budućnosti“,rekla je Jovana Žuržin Vukotić, rukovodilac odeljenja komunikacija u kompaniji Siemens Srbija.

miljan-vitomirovic

Svečana regionalna ceremonija dodele nagrada održaće se 29. septembra 2016. godine u Siemens City-ju u Beču, kada će biti proglašena tri najbolja novinarska rada u centralnoj i istočnoj Evropi. Tokom posete Beču, predstavnici medija će biti u prilici i da posete Aspern, jedan od najvećih projekata urbanog razvoja gradova u Evropi, u kojem su implementirana Siemens rešenja u oblasti inteligentne infrastrukture.

jelena-aleksic

Glavna nagrada za tri regionalna pobednika biće trodnevno studijsko putovanje u London i poseta Crystal-u, najvećoj svetskoj izložbi o budućnosti gradova. Tokom posete Crystal-u, Siemens-ovoj incijativi za održive gradove, nagrađeni predstavnici medija biće u prilici da istraže načine na koje možemo kreirati bolju budućnost za naše gradove. Oni će pogledati najveću izložbu posvećenu urbanoj održivosti, budućim trendovima, izazovima i rešenjima.

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 168 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač  kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i pionir u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije. Kompanija je takođe vodeći isporučilac medicinske opreme iz oblasti imidžing dijagnostike – kao što su kompjuterizovana tomografija i imidžing sistemi magnetne rezonance – i lider u oblasti laboratorijske dijagnostike, kao i u oblasti kliničkih informacionih tehnologija. U fiskalnoj 2015. godini, koja se završila 30. septembra  2015, prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su ukupno 75,6 milijardi evra , a dohodak od redovnog poslovanja 7,4 milijarde evra. Krajem septembra 2015, Siemens je imao oko 348.000 redovno zaposlenih širom sveta. Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.com. Siemens je prisutan u Srbijiod 1887. godine, a 1996. jeosnovanSiemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.900 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća .

 

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %