Ekologija

Inteligentna mobilnost-snažna ekonomija

0 0
Read Time:44 Second

U Subotici je obeležen “Dan bez automobile”,  22.septembar. Moto ovogodišnje akcije je glasi: “Inteligentna mobilnost-snažna ekonomija”.

“Do sada najskromnije obeležavamo ovaj dan, ali nije izostao najbitniji segmenat, a to je obrazovanje naših namlađih sugrađana na temu saobraćaja i ekologije. Oko 50-toro dece je crtalo na gradskom Trgu svoje viđenje “Dana bez automobile”. Trgopromet je akciju pomogao sa sokićima za decu, a pored pribora za crtanje, grad je svakoj grupi poklonio loptu”, rekla je članica gradskog veća zadužena za obrazovanje Nataša Aleksić.

DEca crtaju na tgu na temu saobraćaja i ekologije. Foto: Nataša Aleksić.

Prvo spontano organizovanje „Dana bez automobila“ počelo je za vreme naftne krize 1970. Evropski (međunarodni) dan bez automobila je zamišljen tako da se svakog 22. septembra delovi grada zatvore za automobile. Ovaj dan promoviše razvoj biciklizma i ostalih nemotorizovanih kretanja na gradskim i vangradskim deonicama, tj. pokušaj da se smanji korišćenje automobila na gradskim deonicama i time doprinese razvoju ekoloških uslova života.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %