U tuđoj koži

Kako đaci vide izbeglice

1 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

U okviru projekta „U tuđoj koži“, koji je podržao grad Subotica učenici sedmih razreda u OŠ „Sonja Marinković“ su imali priliku da kroz novinarsku radionicu se stave u ulogu izbeglica.

 

„Novinar: Kako se zovete?

Izbeglica: Zovem se Tadžmahal Agbar.

Novinar: Zašto ste krenuli na put?

Izbeglica: Nikada nisam mogao da zamislim da ću morati da napustim svoju zemlju. Nemamo kuda da idemo.Gladni smo i žedni, iscrpljeni i umorni…Mnogi ljudi imaju predrasude o nama, kao na primer mišljenja su da predstavljamo zlo.Hiljade i hiljade dece je ostalo bez roditelja. Ja sam čovek koji je radio kao doktor u bolnici. Dok nije došlo do rata živeo sam srećno sa svoje troje dece. U toku imigracije jedno dete je umrlo od bolesti koja je zahvatila još par ljudi. Pokušavam da dođem do Nemačke ali je put težak i predugačak. Trenutno se nalazim na granici Srbije i Mađarske. Mnogo smo zahvalni ljudima koju su nam pomogli oko hrane, vode i odeće. Bilo nam je jako teško da počnemo iz nova bez svega što smo imali“.

Novinarska radionica u OŠ "Sonja Marinković".

 

Projekat se realizuje uz podršku grada Subotice.
Projekat se realizuje uz podršku grada Subotice.

Projekat „U tuđoj koži“ se realizuje uz podršku grada Subotica- Sekreterijat u oblasti društvenog i humanitarnog rada.
Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Udruženje građana „Malin“ i redakcija portala “Ecofeminizam”. Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove lokalne samouprave.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %