Pet. avg 12th, 2022

U okviru projekta „U tuđoj koži“, koji je podržao grad Subotica učenici sedmih razreda u OŠ „Sonja Marinković“ su imali priliku da kroz novinarsku radionicu se stave u ulogu izbeglica.

 

„Novinar: Kako se zovete?

Izbeglica: Zovem se Tadžmahal Agbar.

Novinar: Zašto ste krenuli na put?

Izbeglica: Nikada nisam mogao da zamislim da ću morati da napustim svoju zemlju. Nemamo kuda da idemo.Gladni smo i žedni, iscrpljeni i umorni…Mnogi ljudi imaju predrasude o nama, kao na primer mišljenja su da predstavljamo zlo.Hiljade i hiljade dece je ostalo bez roditelja. Ja sam čovek koji je radio kao doktor u bolnici. Dok nije došlo do rata živeo sam srećno sa svoje troje dece. U toku imigracije jedno dete je umrlo od bolesti koja je zahvatila još par ljudi. Pokušavam da dođem do Nemačke ali je put težak i predugačak. Trenutno se nalazim na granici Srbije i Mađarske. Mnogo smo zahvalni ljudima koju su nam pomogli oko hrane, vode i odeće. Bilo nam je jako teško da počnemo iz nova bez svega što smo imali“.

Novinarska radionica u OŠ "Sonja Marinković".

 

Projekat se realizuje uz podršku grada Subotice.
Projekat se realizuje uz podršku grada Subotice.

Projekat „U tuđoj koži“ se realizuje uz podršku grada Subotica- Sekreterijat u oblasti društvenog i humanitarnog rada.
Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Udruženje građana „Malin“ i redakcija portala “Ecofeminizam”. Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove lokalne samouprave.

By Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.