Aktuelno

Dodik:Republika Srpska diše za to da Srbija bude moćna i jaka

0 0
Read Time:1 Minute, 59 Second

Želimo da promovišemo naše vrednosti, istakao je predsednik Republike Srpske  Milorad Dodik u Đurđinu, prilikom otvaranja podružnice Kancelarije zavičajne zajednice Republike Srpske u Đurđinu. On je poručio da je Srpska zagledana u Srbiju i da joj je Srbija otadžbina. Dodik je rekao i  da „Republika Srpska diše za to da Srbija bude moćna i jaka“, objašnjavajući da samo takva Srbija može da obezbedi sigurnost i jedinstvo.

Privrednici i građani koji su došli na razgovor sa predsednikom Republike Srpske.
Privrednici i građani koji su došli na razgovor sa predsednikom Republike Srpske.

 

“Drago mi je što čujem da u gradu Subotici ima Savez srpskih udruženja, jer nama potrebno, okupljanje, sabornost. Danas ne sme da nikoga bude sramota da iskaže svoju nacionalnu pripadnost. Mi smo kao narod imali nekoliko teških istorijskih zabluda, a jedna je jugoslovenstvo. Došao sam ovde da  podržim osivanje podružnice I drago mi je što znam da ovde postoji ta podružnica. Ovo udruženje nije formirano ni protiv koga I ono je formirano za dobre veze sa Republikom Srpskom I da doprinosi razvoju veza između Srpske I Srbije. Srbija je naša otdžbina I mi smo iz Republike Srpske zagledani u nju I želimo da imamo što bolje odnose. Raduje me što su  ljudi koji su poreklom sa prostora Republike Srpske na ovaj način pristupili I manifestovali svoj odnos I ljubav prema Republici Srpskoj  osnivajući jedno ovakvo udruženje.Želimo da promovišemo naše vrednosti I ne želimo nikakvu vrstu organizovanja koje bi bilo mogućnost da drugima uradi bilo šta loše, nego da afirmišemo jedinstvo I zajedništvo srpskog naroda”, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik na poklon dobio ikonu Svetog Vasilija Ostroškog
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio:Ne treba da se stidite svoga porekla i zavičaja.

Dodik na poklon dobio ikonu Svetog Vasilija Ostroškog, a  predsednik Srpske je poklonio 10.000 evra za oslikavanje Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Đurđinu.

“Zavičajna zajednica Republika Srpska postoji već godinu i po dana i aktivno radi od 1.novembra 2014. godine. Za sada imamo 1000 članova,otvorili smo i kancelariju u Subotici, na Otvorenom univerzitetu i imamo niz aktivnosti. Nije mala stvar da nam u posetu dođe predsednik Republike Srpske i upozna se sa našim radom. Ponovio bih Republika Srpska je samo jedan i svi smo se ovde okupili iz te ideje da damo doprinos očuvanju Republike Srpske.“, rekao je predsednik IO Zavičajnog udruženja Republike Srpske u Subotice Milorad Ćopić.

 

 

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %