Ljudska prava

ASTRA se priključila Global Giving platformi

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

ASTRA se priključila Global Giving platformi za prikupljanje pomoći žrtvama trgovine ljudima u Srbiji. U proteklih deset dana organizacija ASTRA je sebi zadala za cilj da prikupi 5000$ kako bi se priključili ovoj globalnoj organizaciji i nastavili dugoročno da sarađuju i na ovaj način finansiraju direktnu pomoć žrtvama trgovine ljudima.

Sprečimo trgovinu ljudima, a poslednjih godina pored seksualne, sve je prisutnija radna eksploatacija. Fotografija preuzeta sa sajta cdm.me
Sprečimo trgovinu ljudima, a poslednjih godina pored seksualne, sve je prisutnija radna eksploatacija. Fotografija preuzeta sa sajta cdm.me

 

„Zbog sve manje zainteresovanosti donatora da finansiraju direktne oblike pomoći jer smatraju da je to obaveza države, ASTRA je odlučila da se okrene novim izvorima finansiranja- prikupljanju donacija od pojedinačnih građana/ki, organizacija, kompanija. Nadamo se da će buduća saradnja sa organizacijom Global Giving biti uspešna i doprineti obezbeđivanju osnovnih životnih potreba žrtvama različitih oblika eksploatacije. Hvala svima koji su svojom donacijom pomogli da žrtve trgovine ljudima u Srbiji dobiju psihološku pomoć i podršku, pravnu pomoć i  zastupanje u sudskim postupcima, medicinsku pomoć, bezbedan smeštaj, odeću i hranu, pomoć i podršku da nastave školovanje, da se zaposle, da obnove svoje porodične i društvene veze, i sve ostalo što je svakoj pojedinačnoj žrtvi potrebno kako bi izgradila bezbedan i srećan život, život koji ih neće dovesti u situaciju da ponovo postanu žrtve“, navodi se saopštenju ove organizacije.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %