Sajam sa konferencijom važan i iz razloga što su i zelena arhitektura, održiva gradnja, te upotreba obnovljivih izvora energije u ovim delatnostima, zapravo privredna grana u ekspanziji.
Aktuelno

Održiva gradnja: ,,ArchyEnergy 2024“

0 0
Read Time:2 Minute, 3 Second

Održiva gradnje:,,ArchyEnergy 2024“ tema je sajma zelene arhitekture koji je otvoren je u Novom Sadu. Stručnu konferenciju otvorio je pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenada Ivanišević i tom prilikom istakao značaj ove važne privredne grane.Kao i vezanih delatnosti, i njenog udela u sveobuhvatnim privrednim kretanjima. Kako u oblasti zapošljavanja, ali i turizma. Pošto, su smeštajni kapaciteti u Novom Sadu popunjeni za vreme trajanja ove manifestacije.

Ova konferencija sa sajamskom postavkom je međunarodnog karaktera.Realizuje u organizaciji građevinsko-arhitektonskih časopisa i portala ,,Grenef“, ,,Podovi“ i ,,Prozori+Vrata“. Održva se u Novom Sadu, 8. i 9. aprila 2024. godine u Kongresnom centru ,,Master“ na Novosadskom sajmu.

,,Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam podržava inovativne privredne grane. Prateći dostignuća sa poslednjeg sajma u Nirnbergu, koji je kao jednu od važnih tema imao energetsku efikasnost.Podržali smo ovaj skup namenjen svima koji žele da saznaju šta su novine u gradnji i u svemu onome što jeste u ekspanziji na teritoriji AP Vojvodine i cele Republike Srbije“, rekao je Ivanišević.

Održiva gradnja i zelena arhitektura

Ivanišević je istakao da je pored privrednog i turističkog aspekta, ovaj Sajam sa konferencijom važan i iz razloga što su i zelena arhitektura, održiva gradnja, te upotreba obnovljivih izvora energije u ovim delatnostima, zapravo privredna grana u ekspanziji.

,,Kao i do sada, i ubuduće ćemo podržati sve ono što je bolje za našu privredu, za građane“, naveo je pokrajinski sekretar, dodavši da je Sekretarijat pred kraj protekle godine raspisao i konkurse za podršku manifestacijama i kongresnom turizmu, te da možemo da govorimo o povratku Novog Sada na kongresnu mapu Srbije.

Pored toga, on je dodao da Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam u okviru svojih konkursa podržava korisnike uvodeći posebne mere podrške za objekte koji se odluče za obnovljive izvore energije, kao i posebne subvencije za nabavku punjača za električne automobile.

Ukupno 23 štanda i sedam stručnih panela u okviru dvodnevne konferencije, predstaviće aktuelne pravce i trendove u zelenoj izgradnji.Kao i pametnim rešenjima i automatizacijom savremene arhitekture, uz povezivanje sa investitorima. Zatim, kompanijama koje nude održive građevinske proizvode i usluge.Akcenat je stavljen na poslovno umrežavanje s ključnim akterima u ovom domenu.

Najavljena je druga manifestacija i za narednu godinu, u istom vremenskom periodu.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %