Sat za planetu 23.marta
Aktuelno

Akcija sat za planetu Zemlju

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

U subotu, 23. marta u 20:30 časova po lokalnom vremenu, Sat za planetu Zemlju. Jedna od najvećih svetskih inicijativa za očuvanje prirode i životne sredine. Ponovno će okupiti ljude širom sveta kako bi pokazali svoju ljubav. Kao i zabrinutost zbog stanja u kom je planeta. Iz WWF Adrije pozivaju sve gradonačelnike da u svom gradu u subotu u 20:30 isključe dekorativnu rasvetu. I to na prepoznatljivim znamenitostima i na taj način se i ove godine uključe u akciju.

Kako klimatska kriza preti svim građanima sveta, svetska biološka raznovrsnost smanjuje se neviđenom brzinom.Oko milion vrsta je pod pretnjom izumiranja. Iz tog razloga je WWF kao najveći svetski pokret za očuvanje planete, usmeren na mobilizaciju pojedinaca.Kao i preduzeća i vlada da budu deo razgovora i pronalaska rešenja potrebnih za izgradnju održive budućnosti. Cilj ove akcije je da podsetimo ljude da je čovek samo mali deo prirode. Da bismo sačuvali zdrav i prosperitetan život ljudi, moramo da čuvamo biljni i životinjski svet!

Pozivamo sve gradonačelnike u Srbiji da se pridruže ovogodišnjoj, sedamnaestoj po redu, akciji.I da zidine niške, smederevske, kraljevačke, šabačke, kalemeganske i Petrovaradinske tvrđave. Kao i druga obeležja srpske kulture i tradicije.Ponovno budu u mraku.Rame uz rame sa ostalim spomenicima kulture i istorijski važnim zdanjima u svetu” kaže Aleksandra Ugarković iz WWF Adrije

Počeo je samo kao simbolični događaj gašenja svetla u Sidneju 2007. godine.Akcija “ Sat za planetu Zemlju“ danas obeležava više od 190 zemalja i teritorija.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %