U srcu zimske čarolije, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije priređuje svoj spektakl prirode od 19. do 21. januara - "Ptice moje hranilice".
Ekologija

„Ptice moje hranilice“

0 0
Read Time:1 Minute, 53 Second

U srcu zimske čarolije, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije priređuje svoj spektakl prirode od 19. do 21. januara – „Ptice moje hranilice“. Ova jedinstvena akcija, se slavi petu godinu za redom. Pozivaju se svi zaljubljenici u prirodu širom Srbije da učestvuju u brojanju ptica. One sa nama dele čovekovu neposrednu svakodnevicu.

Sajt Ptice moje hranilice

S predanošću koja grmi poput ptica na proplanku, ova manifestacija iz godine u godinu privlači sve veći broj entuzijasta. Nataša Jančić, koordinatorka akcije, iznosi s oduševljenjem kako su povodom ovog malog jubileja pokrenuli poseban veb-sajt. Sada, zimsko hranjenje ptica postaje čarolija dostupna svakom pojedincu. Na sajtu hranilice.pticesrbije.rs nalazi bogatstvo informacija o prihranjivanju ptica.Kao i vrstama koje ih vole posetiti, prepoznavanju, brojanju i dostavi podataka.

Ali ovo nije samo o pticama i podacima – to je i o zabavi i zajedništvu. Pomoću ovog sajta, brojanje ptica postaje ne samo pojednostavljeno, već i izuzetno zabavno iskustvo za sve učesnike.

„Hranilicu za ptice možete napraviti od obične plastične flaše, koju ćete redovno dopunjavati sirovim i neposoljenim suncokretom, ovasom, lomljenim kukuruzom. Postavite je na terasu, u dvorište, ispred zgrade, u park… Tako možete pomoći pticama da prebrode zimske dane i donesete radost u svoj svet“, ohrabruje nas Jančićeva.

Dok se svaki pojedinac sprema da deli svoju ljubav prema pticama, istražujući nove načine da ih podrži, očekuje se da će ove godine hranilice i parkovi vrve od ptica, što primećuju sve brojniji posmatrači. Ovoga puta, raznolikost vrsta ptica će biti još upečatljivija, nudeći svakom učesniku jedinstveno iskustvo.

Iako su nagrade koje se dele – knjiga „Ptice Srbije i Evrope – vodič za raspoznavanje“ ili Opticron dvogled Adventurer II – dovoljan motiv, prava nagrada dolazi iz saznanja da svako doprinosi kulturi prihranjivanja i posmatranja ptica. U vremenu ozbiljne krize prirode, ovo je najmanje što svako od nas može da učini.

Svi učesnici imaju priliku da osvoje vredne nagrade u izvlačenju 6. februara u 12 časova na društvenim mrežama DZPPS-a. Zato, priključite se ovoj čaroliji prirode, i neka se zvuci krila i pesma ptica odjekuju u vašem srcu tokom zimskih dana. Za dodatne informacije o akciji „Ptice moje hranilice“, posetite sajt hranilice.pticesrbije.rs ili pozovite na broj telefona 011/400-25-61.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %