Opština Bač štedi struju novim projektom
Energetika

Opština Bač svetli kao zvezda:  Štedi struju kroz partnerstvo

0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Opština Bač štedi struju novim projektom.U avanturi ka održivijoj budućnosti, Opština Bač je zakoračila hrabro – modernizacija javnog osvetljenja. Na ovom putu za sobom je ostavila trake svetlosti i trag uštede energije. Zamislimo to kao sjajan ples svetlosti i tehnologije, gde su ulice postale bulevari budućnosti.

Ali ovo nije samo obična priča o sijalicama. Ne, ovo je priča o  partnerstvu između javnog i privatnog sektora. Ugovor je potpisan na čak 15 godina, čineći toliko više od obične formalnosti. Ovde je potpisan savez između svetla i pameti.

Kroz ovo partnerstvo, Opština Bač je postala prava energija-ekonomist, čineći čuda sa svojim budžetom. Možete li zamisliti štednju od preko 11 miliona kWh? To je kao da je čitav grad postao štedljiv i naučio umetnost pametne potrošnje energije. To je smanjenje od čak 73% u poređenju sa prethodnim načinom trošenja.

Ali to nije sve. Pomoću ovog  ugovora, Opština će sačuvati preko 936.000 evra u svom budžetu. Zamislite taj novac kako veselo igra u koridorima gradske kase! Ali tu nije kraj. Projekat će čak smanjiti emisiju CO2 za neverovatnih 830 tona svake godine. Ovde ne samo da štede novac, već i planetu.

Opština štedi struju, a svetli

I šta kažete na onih 1.723 svetlećih čarobnjaka koji sada krase Bač? Da, 1.723 nova Schreder LED svetla sada osvetljavaju puteve, ulice i trgove. Grad je sada poput svetleće priče iz bajke, pružajući sigurnost i toplinu svojim građanima dok se kreću kroz noć.

Predsednik opštine, Dr Steva Panić, nije mogao da sakrije svoje oduševljenje: „Osvetlili smo ne samo ulice, već i budućnost naše opštine. Naši građani mogu sada hodati ponosno, znajući da činimo nešto važno za našu planetu. Ovo je korak ka boljem budžetu i blistavijoj budućnosti.“

Bač nije samo postao svetliji, već i zeleniji. Ovo je priča o sjaju koji ne bledi, priča koja govori drugim zajednicama da prate svetlo – svetlo održivosti i napretka. Opština Bač je postala kreativni vodič ka zelenijem sutra, pokazujući svima da je svaka sijalica korak ka promeni.

Izvor:ekolist

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %