pink jezero
Aktuelno

Pink jezero u Pačiru: Egzotika i Lekovitost

0 0
Read Time:1 Minute, 41 Second

Pink jezero na severu Srbije, nedaleko od Subotice, je skriveni dragulj – termalna banja Pačir. Ovo jezero, koje se prostire na delu nekadašnjeg Panonskog mora, mami turiste svojom nesvakidašnjom bojom i podseća na najlepša egzotična jezera širom sveta.

Pink jezero egzotika na severu Srbije.
Pink jezero egzotika na severu Srbije.Foto: Sandra Iršević

Dok se šetate duž obale, vaša pažnja će biti zarobljena prelepom nijansom koja se proteže od crvene do pink i roze. Ali, šta je to što daje ovu nestvarnu boju? Tajna leži u slanoj vodi i jedinstvenom mineralnom sastavu. Roze jezero Pačir ima slanu i termalnu vodu koja oduševljava posetioce svojim lekovitim svojstvima.

Pink jezero opčinjava turiste

Iako je najpoznatije među Subotičanima i meštanima Bačke Topole, ovo čarobno jezero privlači posetioce čak i izdaleka. Turisti iz Rusije i Mađarske takođe dolaze da se okupaju u ovom jedinstvenom prirodnom fenomenu. Kupanje u roze slanoj vodi postaje ne samo iskustvo za opuštanje, već i za zdravlje.

Pink jezero egzotika na severu Srbije.
Pink jezero oduševljava posetioce.Foto: Sandra Iršević

Ali to nije sve što Pačirska banja nudi. Kao rezultat vanrednog stanja, rukovodioci Mesne zajednice „Pačir“ su iskoristili vreme za renoviranje banje. Ova termalna oaza već šest godina pruža posetiocima potpuni užitak. Od 2018. godine, banja je proširena i sada ima i zatvoreni deo koji radi 365 dana u godini.

Zahvaljujući dubini od 1400 metara, voda koja izvire u Pačiru je ne samo topla, već i slana, čineći posetu ovom mestu zaista jedinstvenim iskustvom. Bogata mineralima kao što su natrijum, jod, sulfat, brom i drugi, ova voda ima blagotvorno dejstvo na zdravlje. Mnogi posetioci dolaze u Pačir baš zbog njegovih lekovitih svojstava.

Slano jezero u Vojvodini i lekovito

Osim lečenja kožnih oboljenja, psorijaze, reumatskih tegoba i povreda, banja privlači i penzionere koji ovde provode nezaboravne trenutke. Osećaj blagostanja i relaksacije pruža im neophodnu negu tela i duha.

Termalna banja Pačir i njen dragulj, roze jezero, čekaju da vas očaraju. Uđite u ovaj svet boja, opustite se u lekovitoj vodi i pustite da vas obuzme čarobnost ovog mesta. Doživite egzotiku u samom srcu Srbije!

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %