Vikend naselje na Paliću dobija novo lice.
Aktuelno

Vikend naselje na Paliću dobija novi izgled

0 0
Read Time:2 Minute, 13 Second

Vikend naselje na Paliću dobija novo lice. Preduzeće „Park Palić“ d.o.o. završilo je prvu fazu radova na uređenju ovog idiličnog mesta tokom juna meseca. Rezultat je impresivan. Uklonjeno je 13 nelegalnih i devastiranih objekata. Parcele na kojima su se ovi objekti nalazili su temeljno očišćene i uređene. Ovom inicijativom stvoreni su potrebni uslovi za pristup mehanizaciji, koja je od suštinskog značaja za nastavak radova na ovom izvanrednom projektu.

Vikend naselje se uređuje

Uzbudljive promene nastavljaju se i u predstojećem periodu, jer će preduzeće „Park Palić“ d.o.o. nastaviti sa radovima na uređenju Vikend naselja. Planirano je preuređivanje zelenih površina, krčenje šiblja i orezivanje suvih stabala. Istovremeno, fokus će biti i na rešavanju imovinsko-pravnih pitanja preostalih objekata koji su u ruševnom ili zapuštenom stanju, a čiji pravni status još uvek nije rešen.

Analizom podataka iz Katastra nepokretnosti, ali i redovnim obilascima terena, otkriveno je da su preostali nelegalni i zapušteni objekti u vlasništvu privatnih lica.Kao i privatnih i državnih preduzeća, kompanija. Zatim, preduzeća koja više ne postoje, ali imaju svoje pravne naslednike. Takođe, primećeno je da postoje objekti koji su u vlasništvu Republike Srbije. Međutim, pravna lica koja koriste ove objekte započela proces legalizacije i zainteresovana su za njihovo renoviranje.

Vikendice koje mogu legalizovaće se

U narednoj nedelji, preduzeće „Park Palić“ d.o.o. intenziviraće kontakt sa vlasnicima i pravnim naslednicima pomenutih objekata. Cilj je da se kroz konsultacije, stručnu analizu i pružanje adekvatnih informacija zajednički pronađe rešenje za uređenje ili obnovu objekata. Takođe, biće pružena pomoć prilikom procesa legalizacije ili, eventualno, doneto rešenje o uklanjanju objekata.

Projekat uređivanja građevinskog zemljišta u javnoj svojini, koji uključuje uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata i pribavljanje rešenja o njihovom uklanjanju u Vikend naselju, predstavlja jedan od najzahtevnijih projekata u protekle dve decenije. Realizacijom ovog projekta, turistička destinacija Palić dobija još jedan uređen i atraktivan deo. To će biti od velikog interesa kako za vlasnike objekata, tako i za posetioce.

Preduzeće „Park Palić“ d.o.o. nastaviće sa realizacijom ovog projekta po fazama, pridržavajući se principa potpune transparentnosti. Sve aktivnosti će biti usklađene sa Planom detaljne regulacije, podacima iz Katastra nepokretnosti i Direkcije za imovinu, uz saradnju sa vlasnicima objekata i nadležnim institucijama.

Uz energičan pristup, preduzeće „Park Palić“ d.o.o. stvara novu sliku Vikend naselja na Paliću. Ova transformacija obećava da će ovo mesto postati još privlačnija turistička destinacija, puna svežine i lepote. Svi zainteresovani će moći da uživaju u obnovljenom prostoru, koji će biti zadovoljstvo za vlasnike objekata i oduševljenje za sve posetioce koji dolaze u posetu.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %