Akciji Sat za planetu priključuje se i Srbija.
Ekologija

Sat za planetu obeležava se u subotu

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Sat za planetu Zemlju obeležavamo svake poslednje subote u martu gašenjem svetala u 20:30 časova. WWF poziva sve gradove širom Srbije da se odazovu akciji i isključe svetla na javnim trgovim i znamenitostima.

Šesnaestu godinu za redom WWF vas poziva da se priključite najvećoj svetskoj kampanji posvećenoj planeti Zemlji i isključite svoja svetla u 20.30 časova. Pozvani su i predstavnici gradskih vlasti širom Srbije da isključe javnu rasvetu na prepoznatljivim javnim mestima. Na taj način će da podrže ideju da je svaki napor za očuvanje Zemlje vredan.

Gašenjem svetala Srbija će sebe uvrstiti u niz od više od 180 zemalja sveta koje ovim simboličnim gestom ipak šalju jednu važnu poruku svetu. Da im je stalo do planete koja im je milionima godina dom.Kao i da su svesni koliko je napora potrebno da se što pre stane na put klimatskim promenama. Kao i gubljenju biodiverziteta, odnosno da zajedno radimo na opstanku svih živih vrsta, pa i nas samih.

„Najčešće ne vidimo koliki je doprinos nas pojedinačno. Čini nam se da ne možemo da pariramo globalnim politikama i zagađivačima. Ali baš naprotiv – čak i samo jedan mali iskorak u pravcu očuvanja naše planete pomnožen sa osam milijardi. To je i te kako je veliki rezultat. Zbog toga nam se pridružite 25. marta u 20.30 da uz milione istomišljenika pozdravimo svoj dom!“, poziva Aleksandra Ugarković iz WWF Adrije.

Već sada možete da posetite kako biste saznali šta se planira na lokacijama širom sveta. Takođe možete i da pročitate priče pojedinaca o tome šta rade za našu planetu. Sada je vreme da osiguramo zdravu i održivu budućnost za sve, da živimo u skladu sa prirodom!

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %