Biće reči o cirkularnoj ekonomiji.
Ekologija

Javna rasprava o cirkularnoj ekonomiji

0 0
Read Time:54 Second

Javna rasprava o cirkularnoj ekonomiji. Projekcija dokumentarne emisije Zelene patrole “Od bezvrednog otpada do vrednih sirovina” održaće se 28. februara u 19 sati u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode, Radnička 20, Novi Sad. Nakon projekcije, sledi javna diskusija na temu reciklaže i cirkularne ekonomije.

Kako pretvoriti otpad u proizvod i na tome zaraditi u korist zaštite životne. To je suština cirkularne ekonomije. Ona je model koji vodi ka obnovi ekosistema. Zato je i potrebno da radimo na inovacijama. Kao i da utičemo na promene navika društva.  Kada govorimo o uticaju, uloga organizacija civilnog društva je neprocenjiva.

O ovome i drugim zelenim temama razgovaraće Igor Jezdimirović, Inženjeri zaštite životne sredine , Maja Petrović, katedra za inženjerstvo zaštite životne sredine, Univerzitet u Novom Sadu i Ruža Helać, Zelena patrola. Diskusiju moderira, Dragana Ratković, ekološka novinarka.

Ovo je prvi u nizu događaja na kojima će EU info kutak Novi Sad iz meseca u mesec naglašavati važnost zaštite životne sredine, cirkularne ekonomije, održivosti, energetske efikasnosti i slično.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %