Usvoji vidru za pratnike.
Ekologija

WWF: Usvoji životinju za praznike

0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Usvoji, spasi i praznike ukrasi naziv je kampanje WWF -a. Usvojiti životinju za praznike je humani čin. Iz svetske organizacije za zaštitu prirode WWF pozivaju na promišljen izbor ukrasa i poklona. Imaju akciju usvoji, spasi i praznike ukrasi.

„U vreme praznika često prekomerno trošimo. Poklone ponekada kupujemo stihijski i nepromišljeno. Ukrasite ove praznike poklonom koji misli na životnu sredinu“, ističe Aleksandra Ugarković, saradnik za komunikacije u WWF Adriji.

Podstaknuti željom i potrebom da zaštite naš Evropski Amazon, ovogodišnju prazničnu kampanju WWF usmerio je na širenje svesti o vrednostima jednog od najznačajnijih rečnih područja na svetu. Njega čine tri veličanstvene reke: Mura, Drava i Dunav. U 700 km drevnih šuma, skrivenih livada i reka nalaze se jedinstvena bogatstva. Od zdravlja ovog područja zavisi skoro milion ljudi.

Simboličnim usvajanjem vidre, medveda ili neke druge životinje, imaćete poklon koji znači život. Osoba kojoj poklanjate usvojenu životinju dobiće sertifikat sa slikom omiljene životinje u prazničnom ruhu. Možete da dodate i ličnu poruku. Mi ćemo iznos vaše donacije usmeriti na zaštitu Evropskog Amazona“, kaže Ugarković.

Procenjuje se da je u divljini preostalo oko 1860 pandi. Pomozi nam da zaštitimo tu posebnu vrstu.

Samo zajedno možemo sačuvati prirodu. Praznici su idealna prilika da svako od nas doprinese tome. Napravite novogodisnje drvo od biljaka koje već imate u svom domu, ukrasite ga ukrasima od sušenog voća, odaberite održiv poklon i izbegnite ukrasni papir od plastike. Vreme je za prave zelene praznike!

WWF je jedna od najvećih nezavisnih organizacija, koja se bavi zaštitom prirode i ima aktivnu globalnu mrežu u više od 100 zemalja. Misija WWF-a je da zaustavi uništavanje životne sredine i stvori budućnost u kojoj ljudi žive u skladu sa prirodom, putem očuvanja svetske biološke raznovrsnosti, održivog korišćenja prirodnih resursa i smanjenja zagađenja i preterane potrošnje. Više informacija na: www.wwfadria.org/sr

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %