Kompanija Forma Ideale posadila 50 sadnica.
Ekologija

Kompanija Forma Ideale posadila je 50 sadnica

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Kompanija Forma ideale posadila je zajedno sa gradjanima i svojim zaposlenima 50 sadnica drveća. Na taj način ozelenili su gradski park „Ušće“ na Novom Beogradu. Prema tome rezulatat je čistiji vazduh i životna sredina. Kompanija je prepoznala značaj zaštite životne sredine, pošumljavanja i ozelenjivanju Beograda. Kao i podizanju svesti o važnosti održavanja životne sredine.

„Klikni i zalij naše zajedničko drvo“ naziv je akcije u kojoj su učestvovali građani. Sadnice su obezbedjene zahvaljući njima koji su učestvovali u akciji tokom maja i juna. Za svaki klik na kanticu za zalivanje na stranici Namestisvojdom.rs kompanija je donirala po 10 dinara za nabavku sadnica.

„Drago nam je da smo imali priliku da doprinesemo boljoj i lepšoj životnoj sredini. Budući da je odgovornost prema njoj obaveza svakog gradjanina zemlje. Pa tako i kompanije koja posluje u njenoj zajednici. Imajući u vidu važnost i značaj očuvanja prirode i zdravlja nas samih. Kao i koliko drveće i zelene površine utiču na kvalitet vazduha, zaposleni su posadili 50 sadnica u parku Ušće“, rekao je direktor marketinga kompanije Forma ideale Aleksandar Ružesković.


Istakao je da su zaposleni u kompaniji svesni činjenice koliko zelene površine utiču na kvalitet života ljudi u urbanim sredinama. Zatim, na prečišćavanje vazduha i poboljšanje zdravlja. Cilj te kompanije da i narednih godina kroz slične akcije budu „pravi partner zajednici u kojoj živimo i radimo“.

Iz kompanije Forma Ideale su podsetili da kontinuirano sprovode akcije ozelenjivanja parkova širom Srbije, u gradovima u kojima je ona „prepoznata kao omiljeno mesto za kupovinu nameštaja za dom“.

Najveću pažnju i najpozitivniji efekat do sada izazvala je akcija sadnje „25 sadnica za 25 godina poslovanja“. Akcija je sprovedena tokom 2020. i 2021. godine.

izvor: zelena Srbija

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %