Ekologija

„Misli zeleno“ projekat u školama

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

U okviru humanitarno-ekološkog projekta „Misli zeleno“ u tri škole u Pančevu su održane radionice. Ovaj projekat ima za cilj podizanje ekološke svesti radi očuvanja životne sredine. Kroz različite edukacije dece srednjoškolskog uzrasta. Cilj je ostvarivanje osećaja za humanost i odgovornosti prema prirodi. Odnosno, o reciklaži i sortiranju otpada, ali i prema deci sa invaliditetom.

„Na ovim radionicama deca su imala prilike da se nauče osnovnim ekološkim pricipima. Kao i humanosti koju razvijaju. Jedan od ciljeva projekta i reciklaža čepova od kojih se dobijaju finansijska sredstva za kupovinu pomagala deci sa invaliditetom“, objasnila je Borka Adžić-Lazić, predsednica Udruženja ”Čepom do osmeha – Pančevo”.

Radionice su održane u tri škole u Pančevu: ŠOSO “Mara Mandić”, OŠ “Stevica Jovanović”, kao i u srednjoj Tehničkoj školi “23. maj”.

„Tokom trajanja radionica Eko karavan-set od kanti različitih boja će biti na raspolaganju za sve učenike. Kao i za građane koji žele da doprinesu očuvanju životne sredine i podizanju svesti o važnosti te teme. Projekat omogućava deci i ostalim građanima da se na inovativni način informišu i saznaju činjenice o pravilnom odlaganju otpada. Zatim, o reciklaži, kompostiranju, ponovnoj upotrebi predmeta, „zelenoj“ kupovini. Kao i cirkularnoj ekonomiji, održivom razvoju i posledicama ekološki neodgovornog ponašanja čoveka na klimatske promene. Sakupljen ambalažni otpad će biti usmeren u reciklažne centre na reciklažu i uklonjen iz životne sredine“, rekla je Borka Adžić-Lazić, predsednica Udruženja ”Čepom do osmeha – Pančevo”.

Projekat „Misli zeleno“ podržan je od Sekretarijata za javne službe i socijalna pitanja i Kancelarije za mlade gradske uprave Grada Pančeva.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Коментари су искључени на „Misli zeleno“ projekat u školama