Ekologija

„Čepom do osmeha“ u novoj akciji

0 0
Read Time:51 Second

Udruženje „Čepom do osmeha“ se bavi sakupljanjem plastičnih čepova. Od obezbeđenih sredstava kupujemo pomagala za decu sa smetnjama u razvoju na nivou cele Srbije. Do sada su uspeli da obezbede 65 pomagala za decu. Isto tako i da sakupe oko 700 tona plastičnih čepova.

„Kako su nam unapređenje položaja OSI i briga o životnoj sredini prioritet, odlučili smo da Dan planete Zemlje slavimo svaki dan. Da se snažnije povežemo i umrežimo sa ekološkim aktivistima i organizacijama, učenicima, studentima i lokalnom samoupravom. Kao i da zajedničkim snagama podignemo svest o važnosti zaštite životne sredine. S obzirom na zajednički cilj, ove godine smo partner kompaniji Lidl Srbija u akciji čišćenja pod parolom „Čisto iz ljubavi“ i  dolazimo u Suboticu. Akcija se realizuje 27.05.2022. godine,“navodi se u saopštenju Udruženja „Čepom do osmeha“.

Do sada su akciju „Čisto iz ljubavi“ čiji je organizator kompanija Lidl Srbija realizovali u Novom Pazaru, Čačku, Valjevu, Novoj Pazovi, Vranju i Nišu. Nakon Subotice, EKO karavan nastavlja svoj pobednički put ka Bačkoj Palanci.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %