Ekologija

Završena akcija čišćenja reka

0 0
Read Time:2 Minute, 41 Second

Završna akcija čišćenja treće sezone projekta kompanije Henkel „Volim reku, a ti?“. Projekat se realizuje u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SOPAS). Akcija je održana je na Adi Ciganliji. Tom prilikom iz najvećeg i najlepšeg kupališta, izletišta i odmarališta našeg glavnog grada izvučeno je oko 400 kg otpada. Ove godine Henkel i SOPAS čistili su sedam lokacija širom Srbije iz kojih je ukupno izvučeno oko 2.750 kg otpada.

Cilj je sačuvati planetu

Tim povodom, Menadžerka za razvoj kategorija i marketing u prodaji u Henkelu Milica Šljivančanin, istakla je:

„Veoma nam je drago što već treću godinu zaredom, u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije realizujemo ekološki projekat. Zajedničkim snagama doprineli smo očuvanju naših vodenih bogatstava. Nastojimo da čuvamo našu planetu – jedini dom koji imamo. Zaštita i obnavljanje biodiverziteta, sa posebnim fokusom na šume, zemljište i vodu, prioritet je kome smo posebno posvećeni kroz našu Strategiju održivosti“.

Projekat „Volim reku, a ti?“ dobitnik je Nagrade za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“ koju dodeljuje Privredna komora Srbije. 

„Na prvom mestu bih želela da istaknem da sam izuzetno ponosna na projekat ‘Volim reku, a ti?’ koji uspešno realizujemo već tri godine, ali i na saradnji sa kompanijom Henkel koja se pokazala kao odličan partner. Sa Henkelom delimo iste vrednosti. Očuvanje naših vodenih bogatstava i želju da edukujemo javnost o značaju istog, Verujemo da ćemo pomenuti projekat sprovoditi i u godinama koje dolaze“, izjavila je Božana Ostojić, Predsednica Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije.

Pre dve godine očišćenjo 650 kilograma otpada

U prvoj sezoni, 2020. godine, očišćeno je više od 650 kg otpada. I to sa 4 lokacije: jezero Ćelije kod Kruševca, Gradsko jezero u Beloj Crkvi, Zavojsko jezero kod Pirota i Ada Ciganlija u Beogradu. Naredne, 2021. godine projekat je proširen na 6 lokacija. Pa su pored početnih lokacija očišćeni jezero Perućac kod Bajine Bašte i Zobnatičko jezero kod Bačke Topole. Ukupno je izvučeno oko 3 tone otpada. Ove godine projekat obuhvata 7 vodenih bogatstava naše zemlje. I to: Zavojsko jezero kod Pirota, Gradsko jezero u Beloj Crkvi, jezero Vrutci kod Užica, gradsko kupalište Štrand na Velikom bačkom kanalu kod Sombora, jezero Ćelije kod Kruševca, Dunavac – gradska plaža u Apatinu i Ada Ciganlija u Beogradu.

O Henkelu

Henkel posluje širom sveta sa uravnoteženim i raznovrsnim portfoliom. Kompanija zauzima vodeće pozicije sa svoja tri poslovna sektora u oblastima industrijskog tržišta. Kao i proizvoda široke potrošnje, zahvaljujući jakim brendovima, inovacijama i tehnologijama. Henkelov sektor Adhezivi Tehnologije je svetski lider na tržištu lepkova – u svim industrijskim segmentima u svetu. Sa sektorima Deterdženti i kućna hemija i Beauty Care, Henkel zauzima vodeće pozicije na mnogim tržištima i kategorijama širom sveta. Osnovan 1876. godine, Henkel iza sebe ima više od 140 godina uspešnog poslovanja. U 2020. godini, kompanija Henkel ostvarila je prodaju veću od 19 milijardi evra i korigovani operativni profit od oko 2,6 milijardi evra.

Henkel zapošljava više od 53.000 ljudi širom sveta – predan i veoma raznovrstan tim, ujedinjen snažnom korporativnom kulturom, zajedničkim ciljem da ostvari održivi standard, kao i zajedničkim vrednostima. Kao priznati lider u održivosti, Henkel se nalazi na najvišim pozicijama mnogih međunarodnih indeksa i lista. Henkelove prioritetne akcije izlistane su u nemačkom indeksu DAX. Za više informacija, posetite www.henkel.com

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %