Ekologija

Ozelenjavanje školskih dvorišta u Subotici

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Ozelenjavanje Subotice se nastavilo, ovaj put uključili su se i školarci.Akcija ozelenjavanja Subotice se nastavlja. Cilj je i da najmlađi Subotičani razumeju značaj ozelenjavanja i čuvanja naše prirode i životne sredine.

Da svako od njih zasadi po jednu sadnicu, naučimo ih kako pravilno treba, ukažemo na značaj brige o istim i zamolimo profesore da zajedno sa učenicima zalivaju sadnice kad bude najpotrebnije, mi ćemo im obezbediti kantice i želja nam je da na časovima biologije, prirode i društva i sličnih predmeta kroz praktičnu nastavu izvedu sadnice do samostalnosti u rastu i razvoju“, kaže Mihajlo Ždrnja Udruženja građana „Zelena oaza“.

Akcija je realizovana u subotičkim osnovnim srednjim školama i to:

„Jovana Mikića“,

„Majšanski put“,

„Matka Vukovića“ u Malom Bajmoku,

„Sveti Sava“ u Aleksandrovu i Bikovu,

„Bosa Milićević“ u Novom Žedniku i

„Pionir“ u Starom Žedniku.

Pomogli smo ozelenjavanje Pravoslavnog groblja u Aleksandrovu, Udruženje slepih, Centar za porodični smeštaj. Možemo kažemo da nam je posle svega puno srce. Toliko pozitivne energije i radosti nam daje snagu da nastavimo dalje“, ističe naš sagovornik.

Zasađeno je 400 sadnica jasena, javora, breze, sorbusa, hrasta, čempresa, stubastih tuja smo zasadili u ova dva dana.

„Sve naše ideje i vizije o lepšoj i zdravijoj životnoj sredini ostvarujemo uz pomoć društveno odgovornih kompanija koje pomažu rad organizacije Zelena oaza. Zadovoljstvo je imati takve kompanije u svojoj zajednici.Naravno tu nije kraj, početkom iduće godine nastavljamo dalje sa svim našim prijateljima i donatorima ozelenjavati našu zajednicu, naš grad.Želimo Vam srećne praznike, da svi napunimo baterije i da uskoro nastavimo od naše Subotice da pravimo zelenu oazu“, zaključuje Ždrnja.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %