Ozelenjavanje školskih dvorišta u Subotici

Ozelenjavanje Subotice se nastavilo, ovaj put uključili su se i školarci.Akcija ozelenjavanja Subotice se nastavlja. Cilj je i da najmlađi Subotičani razumeju značaj ozelenjavanja i čuvanja naše prirode i životne sredine.

Da svako od njih zasadi po jednu sadnicu, naučimo ih kako pravilno treba, ukažemo na značaj brige o istim i zamolimo profesore da zajedno sa učenicima zalivaju sadnice kad bude najpotrebnije, mi ćemo im obezbediti kantice i želja nam je da na časovima biologije, prirode i društva i sličnih predmeta kroz praktičnu nastavu izvedu sadnice do samostalnosti u rastu i razvoju“, kaže Mihajlo Ždrnja Udruženja građana „Zelena oaza“.

Akcija je realizovana u subotičkim osnovnim srednjim školama i to:

„Jovana Mikića“,

„Majšanski put“,

„Matka Vukovića“ u Malom Bajmoku,

„Sveti Sava“ u Aleksandrovu i Bikovu,

„Bosa Milićević“ u Novom Žedniku i

„Pionir“ u Starom Žedniku.

Pomogli smo ozelenjavanje Pravoslavnog groblja u Aleksandrovu, Udruženje slepih, Centar za porodični smeštaj. Možemo kažemo da nam je posle svega puno srce. Toliko pozitivne energije i radosti nam daje snagu da nastavimo dalje“, ističe naš sagovornik.

Zasađeno je 400 sadnica jasena, javora, breze, sorbusa, hrasta, čempresa, stubastih tuja smo zasadili u ova dva dana.

„Sve naše ideje i vizije o lepšoj i zdravijoj životnoj sredini ostvarujemo uz pomoć društveno odgovornih kompanija koje pomažu rad organizacije Zelena oaza. Zadovoljstvo je imati takve kompanije u svojoj zajednici.Naravno tu nije kraj, početkom iduće godine nastavljamo dalje sa svim našim prijateljima i donatorima ozelenjavati našu zajednicu, naš grad.Želimo Vam srećne praznike, da svi napunimo baterije i da uskoro nastavimo od naše Subotice da pravimo zelenu oazu“, zaključuje Ždrnja.