REGIONALNO TAKMIČENJE U INOVACIJAMA

EIT Raw Materials, ogranak Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju u oblasti metala, minerala i naprednih materijala poziva sve inovatore, startape i mala i srednja preduzeća da se prijave na Regionalno takmičenje u inovacijama 2021.

Početnici koji imaju ideju koju bi razvijali u Raw Materials sektoru mogu se prijaviti na Regionalno takmičenje u inovacijama 2021, osvojiti nagradu od 5.000 evra i postati deo najveće svetske inovacione zajednice.Regionalno takmičenje u inovacijama je program koji ti pruža radionice za razradu ideje, vaučere za obuku i lokalnu podršku od strane Inkubatora, odnosno Startit ekipe za Srbiju, a završava se takmičenjem i dodelom nagrada.

Takmičenje se sastoji iz tri faze.

Prva faza: Podnošenje prijava – rok za prijavu je 28. septembar putem ovog linkaa u drugu fazu prolaze najbolji startapi.

Druga faza: Radionice i vaučeri za obuku – odabrani startapi učestvovaće u dve radionice, dobiće vaučere za 3-5 sati obuku i povezaće se sa lokalnim Inkubatorima za podršku. Druga faza trajaće od oktobra do decembra 2021. godine.

Treća faza: Takmičenje – timovi će predstaviti svoje ideje žiriju i boriti se za prve tri nagrade.Tri najbolja tima dobijaju novčane nagrade od 5.000, 3.000 i 2.000 evra.

Tematski okviri– Istraživanje i procena resursa u oblasti metala, minerala i naprednih materijala;

– povećana efikasnost resursa u mineralnim i metalurškim procesima;– recikliranje i optimizacija sistema za proizvode koji se više ne koriste;

– zamena kritičnih i otrovnih materijala u proizvodima za optimalne performanse;

– dizajn proizvoda i usluga za cirkularnu ekonomiju;– rudarstvo u izazovnim okruženjima.

Takođe, na takmičenje se mogu prijaviti timovi koje razvijaju rešenja za održivost i snabdevanje primarnim i sekundarnim resursima; održive materijale za buduću mobilnost (baterije, gorivne ćelije, magneti, materijali za lagani dizajn uključujuči čelike, obojene legure, kompozite i višematerijale); sirovine i cirkularna društva (novi održivi poslovni modeli kao što su ponovna upotreba, popravak, prerada).https://www.ekapija.com
Photo by Slidebean on Unsplash