Ekologija

Održiv način za proslave u Beču

0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Na održiv način održavaju se proslave i konferencije u Beču. Grad  sa brendom „ÖkoEvent“  od 2010. godine podržava događaje koji mogu biti označeni kao „ÖkoEvent“ ili kao „ÖkoEvent Plus“ u zavisnosti od toga da li su ispunjeni neophodni ili mogući kriterijumi.

Gosti se od početka, ali i tokom samog događaja obaveštavaju o ekološkom načinu organizacije što pruža dobar osećaj u vezi sa uticajem na životnu sredinu. Pored toga predstavlja pozitivnu reklamu za organizatora, prenosi energetski portal.

Ekološki kriterijumi koji moraju biti ispunjeni obuhvataju sve. Od dolaska na događaj, preko snabdevanja strujom, pa do razvrstavanja otpada tokom i nakon proslave. Kada je u pitanju izbor hrane i pića, koriste se ekološki, regionalni i sezonski proizvodi. Proizvodi životinjskog porekla i samo sa oznakom humanog tretmana životinja.

Korišćenjem ambalaže, servisa i escajga za višekratnu upotrebu umesto kartona i plastike sprečava se stvaranje velike količine otpada, a štede se resursi i klima.

Hrana se uglavnom priprema i servira na licu mesta što omogućava pripremanje manjih porcija. Tim se smanjuje otpad od hrane.. „ÖkoEvent“ takođe pruža informacije i o mogućnostima predaje preostale hrane. Ukoliko je moguće, bira se lokacija koja može da obezbedi snabdevanje strujom bez upotrebe generatora zbog buke i uticaja na životnu sredinu.

„ÖkoEvent“ finansira i razvija grad Beč. Sve neophodne informacije o ekološkoj organizaciji događaja, savetovanju i uslovima koji moraju biti ispunjeni mogu se naći na internet stranici ÖkoEvent. Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine u Beču daje dobar primer. Sve događaje organizuje na održiv način „ÖkoEvent Plus“, prenosi energetski portal.

Izvor: EurocommPR

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %