Ekologija

Dodeljena nova oprema za reciklažu otpada Vranju

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Potpisani ugovori za dodelu nove opreme za sakupljanje i reciklažu otpada, koju je obezbedilo resorno ministarstvo. Radi se o 140 novih kontejnera i još toliko kanti za otpad, koji su uručeni javno-komunalnom preduzeću u Vranju.

“Ovo je značajna podrška za lokalnu samoupravu i pre svega za javno-komunalna preduzeća, jer će doprineti da grad bude uređeniji i čistiji. Pored opreme koju smo  uručili, ministarstvo koje vodim sa 17,7 miliona dinara ove godine sufinansira dva projekta u Vranjskoj Banji. Realizacijom tih projekata biće  omogućeno  da se na sistem grejanja na termalnu vodu priključi oko 60 novih stambenih objekata. Time će kotlovi u domaćinstvima koja se greju na drvo i ugalj biti zamenjeni. To će doprineti smanjenju emisije ugljen – dioksida i drugih štetnih materija u vazduhu koje dolaze od indvidualnih ložišta. Vodimo računa o potrebama svih građana Srbije. Trudimo se da pomognemo gradovima i opštinama da realizuju projekte koji podižu kvalitet života građana”, rekla je ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović.

Tokom posete ministarka Vujović je, zajedno sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, obišla postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Vranju. Druga faza ekonstrukcije Zdravstvenog centra „Vranje“ u okviru koje će biti izgrađena kotlarnica na biomasu.

Ministarka je navela da joj je drago što se u Vranju realizuju kapitalni ekološki projekti koji menjaju lice ovog dela zemlje. Zelena agenda za Srbiju prioritet, dodaje ministarka. Poručila je da Grad Vranje može i u budućnosti da računa na podršku u realizaciji projekata koji imaju za cilj unapređenje životne sredine.

Potpisivanje ugovora.

Ugovore za dodelu nove opreme za sakupljanje i reciklažu otpada, su potpisali: ministarka zaštite životne sredine Irena,  gradonačelnik Vranja  Slobodan Milenković i predsednik Gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić. Potpisivanju ugovora prisustvovala je i predsednica Vlade Ana Brnabić.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %