Najbolja igračica turnira: Anđela Marković

Anđela Marković iz ŽFK “Spartak” Subotice proglašena je najbolju igračicu turnira ”Dragan Mance Kup 2021”.

Peti”Dragan Mance Kup 2021”, održan je održan pod pokroviteljstvom Gradske opštine “Zemun” 20. juna. Zlatnu medalju organizatora Kupa je u ime pokrovitelja GO Zemun primio sekretar Skupštine Marko Janković.

”Na ovom turniru učestvovalo je oko 3.500 dece, a tu su bili i njihovi roditelji, treneri i pratioci, kao i publika. Nije manje važno ni negovanje sećanja na fudbalsku legendu iz Zemuna, Dragana Mancea, čije ime Kup nosi”, izjavio je sekretar Skupštine Marko Janković. On je sa sportskim trenerom Milanom Rajevcem i organizatorom Kupa Goranom Manceom uručio nagrade pobednicima.

Poslednjeg dana turnira odigrane su finalne utakmice koje su odlučile pobednike.

Prvi put je uvršten u Kup, ŽFK ”Spartak” iz Subotice, koji je  trijumfovao nad ekipom ŽFK ”Zemun” i osvojio prvo mesto. Za utehu, za najboljeg strelca turnira izabrana je Jelena Tešnjak, a golmana Maša Stokić, obe iz Zemuna.

Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je 248 ekipa, odnosno oko 3.500 dečaka i devojčica. Oni su odigrali 676 utakmica na 15 terena SC Partizan Teleoptik. Od 18. do 20. juna Zemun je bio dečji fudbalski centar Evrope.

Zanimljivo je to da u timu Golubica postoje dve Anđele Marković.

Na utakmicama njihova imena nisu nikakva nevolja i opasnost, već one lično, navodi se na sajtu ŽFK „Spartak“.