Vojvođanke u sportu

Marija Lukić šampionka u sportskom ribolovu

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Marija Lukić iz Kovina je najmlađa šampiona Srbije u sportskom ribolovu. Reč je o porodičnoj tradiciji i ljubavi prema ribolovu, koji je Marija imala još od kada je bila mala devojčica.

“Reč je o porodičnoj tradiciji. Pradeda, deda, tata, a sad i ja smo stvastveni pecaroši”, kaže uz osmeh Marija Lukić i dodaje da sportski ribolov shvata ozbiljno i da to ne znači samo da se sedne u stolicu i zabaci štap i čeka da riba zagrize.

Marija Lukić sa trenerom. Foto: epančevo

Mlada Marija Lukić ne da šampionski tron – i ove godine je odbranila svoju titulu državne šampionke. Ovi sjajni rezultati nisu slučajnost, nego posvećenost Marije ovom sportu. Ona je od 2015.godine ozbiljno bavi ovim sportom.

“Treba biti uporan, verovati, ne gubiti nadu i rezultati će doći”, kaže mlada sportistkinja.

 Marija je pokazala kontinuitet i dokazala da brojni veliki rezultati koje je ostvarila nisu slučajnost.

Inače, početkom godine Marija je izabrana za prvu predsednica novoosnovanog USR „Dunavac 2020“ Kovin. Članica državne reprezentacije, zvanično najbolja seniorka Srbije 2020., sada i 2021. godine.

Tekst je nastao u okviru projekta “Vojvođanke u sportu“,  koji je realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Udruženje građana „Malin“ i redakcija portala “Ecofeminizam”.Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje. 

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %