Feminizam

Zbornik radova Ekofeminizam: između zelenih i ženskih studija

0 0
Read Time:42 Second

Goran Đurđević hrvatski arheolog i istoričar je jedan od autora: Zbornik radova Ekofeminizam: između zelenih i ženskih studija,koji je izdao Durieuk.

„To je sveobuhvatna zbirka od 38 radova na približno 490 stranica, koja uključuje svetske i regionalne autore (iz: Hrvatske, Australije, Bosne i Hercegovine, Italije, Makedonije, Sjedinjenih Država, Slovenije, Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva). uključujući iskusne naučnike, publiciste, studente iz različitih studijskih grupa i pesnike, integrišući tako nauku, novinarstvo, eseje i umetnost, pokazujući kako se ekofeminizam inherentno integriše, što je i bio cilj naše urednice, prof. dr Suzane Marjanić i ja isto. Recenzenti iz Los Angelesa, Pekinga i Zadra, kao i vredni Dražen Tončić i Mirta Maslać iz Durieuk-a, kao i ljubaznost umetnice Kristine Pongrac, obogatili su kolekciju svojom pažnjom “, kaže Goran Đurđević.

Više o ovoj temi poslušajte ovde.

U Zborniku se predstavljen rad i portala www.ecofeminizam.com.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %