Ekologija

Online seminar crkularne ekonomije

0 0
Read Time:54 Second

Prvi u nizu online seminar posvećen cirkularnog ekonomiji biće održan u četvrtak, 9.jula 2020.godine sa početkom u 12 časova. Reč je o projektu „Svetionici cirkularne ekonomije“ (eng. CE BEACONS) koji za cilj ima stvaranje inovativnog cirkularnog poslovnog eko-sistema koji će obuhvatiti celo Balkansko poluostrvo i povezati ga sa zapadnim zemljama koje su poodmakle u tranziciji. U projektu učestvuju Srbija, Grčka, Bugarska, Rumunija i Nemačka. CE svetionici će pripremiti kompanije za sistemsko uvođenje principa cirkularne ekonomije uz podizanje kapaciteta lokalne radne snage i ekspertize, kreirati podobne uslove za razvoj inovativne, pametne i profitabilne cirkularne ekonomije, te pomoći donosiocima odluka da uklone prepoznate poslovne prepreke.

Na prvi online seminar sve zainteresovane pozvala je i Privredna komora Srbije, u saradnji sa Centrom za cirkularnu ekonomiju CIREKON,  sa ciljem da se predstvi stvarno stanje po pitanju razvoja cirkularne ekonomije Srbije i okolnih zemalja. Na seminaru će biti predstavljeni detalji o javnim politikama, usmerenjima, načinima finansiranja, rizicima neaktivnosti i rizicima u samoj tranziciji ka cirkularnom poslovanju.

Učešće je bez kotizacije, ali je pristup omogućen posle registracije na ovom linku.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %