Feminizam

Paunović uručeno priznanje za podršku i promociju rodne ravnopravnosti

0 0
Read Time:2 Minute, 10 Second

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović istakla je da rodna ravnopravnost nije samo žensko pitanje, već pitanje kompletnog razvoja jednog društva, vrednosti na kojima to društvo počiva, ali i pitanje vrednosti koje kao građani i građanke ove zemlje baštinimo, navodi se na portalu https://ljudskaprava.gov.rs/sh/press/vesti/paunovic-uruceno-priznanje-za-podrsku-i-promociju-rodne-ravnopravnosti

Paunović je na sastanku sa predstavnicima Saveta za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti Grada Novog Pazara rekla da je Vlada Srbije, upravo iz tih razloga, posvećena pitanju rodne ravnopravnosti.

U ovom poslu imamo značajnu podršku Narodne skupštine, kroz žensku parlamentarnu mrežu, brojnih domaćih i međunarodnih partnera, kao i podršku jedne od najvažnijih, ako ne i najznačajnije karike, lokalne samouprave. To je mesto gde počinje, i gde se uglavnom rešava većina ključnih potreba žena i porodice, navela je Paunović.

Paunović je podsetila da je Novi Pazar među 60 gradova koji su potpisali Evropsku povelju o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou, i na taj način se svrstava, rame uz rame, sa evropskim gradovima koji će zajedno raditi na unapređenju rodne ravnopravnosti.

Rad Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Novog Pazara i aktivnosti na lokalnom nivou može poslužiti kao primer drugim lokalnim samoupravama i izuzetno sam ponosna na našu saradnju, bitke koje smo zajedno dobile, a za neke pobede ćemo se još boriti, dodaje Paunović.

Cilj za koji se borimo podrazumeva veći broj žena na mestima gde se odlučuje, ne samo na republičkom nivou, već i zastupljenost žena na ključnim mestima u lokalnoj samoupravi, ocenila je Paunović.

Među nama su obrazovane, vredne i hrabre žene koje će se izboriti za svoje mesto ali na taj način i za mesto onih žena čiji glas se još uvek nedovoljno čuje, izjavila je Paunović, i poručila da nastave da se bore hrabro kao i do sada. U ovoj borbi nam je zaista važna podrška i naših kolega, rekla je Paunović.

Senada Leković, odbornica u gradskom parlamentu Novog Pazara istakla je da će Grad i Savet nastaviti aktivnosti ka boljem položaju žena, borbi protiv svih oblika nasilja, i zahvalila se Vladi Srbije i direktorki Kancelarije za ljudska i manjinska prava koja je do sada kroz više različitih aktivnosti podržala Savet za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti, kao i grad Novi Pazar u promociji ali i brojnim aktivnostima koje doprinose da Novi Pazar bude grad jednakih mogućnosti.

Banina Muderizović, predsednica Saveta uručila je direktorki Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzani Paunović posebno priznanje za nesebičnu podršku i promociju koncepta rodne ravnopravnosti.

izvor:https://ljudskaprava.gov.rs/sh/press/vesti/paunovic-uruceno-priznanje-za-podrsku-i-promociju-rodne-ravnopravnosti

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %