Ekologija

U Bocvani ubijen zaštićeni slon

0 0
Read Time:45 Second

Vlada Bocvane ukinula je dozvole dvojici profesionalnih lovaca jer su ubili zaštićenog slona, a da bi sakrili to što su uradili uništili su ogrlicu koju su mu stavili naučnici.

Majkl Li Porter i Kevin Šarp su slona ubili krajem novembra.

Taj slučaj je podsetio da ubistvo lava Sesila, kojeg je 2015. godine američki lovac ustrelio u susednom Zimbabveu. Lav  Sesil je imao ogrlicu i trebalo je da bude zaštićen. Njegovo ubistvo izazvalo je zgražavanje međunarodne javnosti.

Broj afričkih slonova opada zbog lova, ali Bocvana u kojoj živi gotovo trećina slonova na kontinentu, beleži rast tih životinja s 80.000 krajem 90-tih na današnjih 130.000.

Zvaničnici u toj južnoafričkoj državi kažu da slonovi prave probleme seljacima i uništavanju useve, pa je lov nužan kako bi se smanjio njihov broj.

Uglavnom suva zemlja veličine Francuske ima 2.3 miliona stanovnika, a ogromna divlja prostranstva privlače milione turista godišnje.

 

izvor:Hina

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %