Feminizam

Program „Devojke u tehnologiji“

0 0
Read Time:57 Second

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije i Američka privredna komora Srbije uputili su poziv studentkinjama završne godine osnovnih ili master studija tehničkih fakulteta univerziteta u Beogradu i Novom Sadu da se prijave na program „Devojke u tehnologiji“.

 Državna sekretarka Ministarstva Tatjana Matić rekla je tim povodom da je ovaj program, koji omogućava mentorstvo i praksu u uspešnim kompanijama u oblasti IKT-a, samo jedan u nizu projekata koje je to ministarstvo podržalo ili sprovelo sa ciljem većeg uključivanja devojaka i žena u digitalni sektor.

Matić je poručila da veće učešće žena u digitalnoj evoluciji omogućava njihovo ekonomsko osnaživanje, ali doprinosi i razvoju ovog sektora, koji upravo zahvaljujući raznovrsnosti, inovativnosti i kreativnosti donosi dodatu vrednost ukupnom društvenom napretku.

Program „Devojke u tehnologiji“ čini spoj različitih aktivnosti koje imaju za cilj međusobno povezivanje, sticanje konkretnih znanja za rad na IKT poslovima i u IKT kompanijama, osnaživanje liderskih veština učesnica i rad na zajedničkom projektnom zadatku.

Potrebno je da zainteresovane studentkinje pošalju svoju biografiju i motivaciono pismo ili video na imejl info@amcham.rs, najkasnije do subote, 14. decembra.

Dodatne informacije o ovom programu nalaze se na veb-stranici www.amcham.rs.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %