Sutra u Subotici akcija: „Nedelja za čistiju Vojvodinu“

U toku je akcija „Nedelja za čistiju Vojvodinu“ koja je počela danas, a traje do četvrtka, 27. juna na više lokacija u Vojvodini. Akciju organizuju Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine zajedno sa Nacionalnim parkom Fruška gora, Javnim preduzećem „Vojvodinašume“, Gradom Novim Sadom, kao i brojnim lokalnim samoupravama. među kojima je i Subotica.

U planu je da u Subotici 25.juna od 8 do 10 časova se čišti deponija u naselju Prozivka iz salona nameštaja Vitorog.

Nedelja za čistiju Vojvodinu“ realizuje se kao uvod u aktivnosti koje proizilaze iz Deklaracije o zaštiti životne sredine u Vojvodini, usvojene u maju ove godine u Skupštini Vojvodine, kojom je predviđeno da se do kraja sledeće godine uvede zabrana korišćenja plastičnih kesa i plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu, navodi se na sajtu Pokrajinskog sekreterijata za urbanizam i životnu sredinu.

Opredeljenje Vojvodine da se eliminišu ozbiljne štete, koje bacanjem plastičnih kesa i drugih plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu, nanosi ekosistemima ima za cilj odgovornije upravljanje životnom sredinom, kako bi se zaštitila priroda i obezbedio zdraviji i lepši život građana na teritoriji pokrajine, piše na sajtu resornog sekretarijata.

Organizatori su pozvali sve zainteresovane volontere da se priključe akciji čišćenja.