Ekologija

Sutra u Subotici akcija: „Nedelja za čistiju Vojvodinu“

0 0
Read Time:58 Second

U toku je akcija „Nedelja za čistiju Vojvodinu“ koja je počela danas, a traje do četvrtka, 27. juna na više lokacija u Vojvodini. Akciju organizuju Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine zajedno sa Nacionalnim parkom Fruška gora, Javnim preduzećem „Vojvodinašume“, Gradom Novim Sadom, kao i brojnim lokalnim samoupravama. među kojima je i Subotica.

U planu je da u Subotici 25.juna od 8 do 10 časova se čišti deponija u naselju Prozivka iz salona nameštaja Vitorog.

Nedelja za čistiju Vojvodinu“ realizuje se kao uvod u aktivnosti koje proizilaze iz Deklaracije o zaštiti životne sredine u Vojvodini, usvojene u maju ove godine u Skupštini Vojvodine, kojom je predviđeno da se do kraja sledeće godine uvede zabrana korišćenja plastičnih kesa i plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu, navodi se na sajtu Pokrajinskog sekreterijata za urbanizam i životnu sredinu.

Opredeljenje Vojvodine da se eliminišu ozbiljne štete, koje bacanjem plastičnih kesa i drugih plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu, nanosi ekosistemima ima za cilj odgovornije upravljanje životnom sredinom, kako bi se zaštitila priroda i obezbedio zdraviji i lepši život građana na teritoriji pokrajine, piše na sajtu resornog sekretarijata.

Organizatori su pozvali sve zainteresovane volontere da se priključe akciji čišćenja.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %