Feminizam

Otvorena kancelarija Mreže žena u policiji

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Biljana Popović Ivković istakla je na otvaranju kancelarije Mreže žena u policiji, da ovo udruženje ima za cilj da dodatno osnaži policijske službenice za obavljanje svih poslova, karijerno napredovanje u službi, dodatnu edukaciju i usavršavanje.

Popović Ivković je prenela da ministar Nebojša Stefanović insistira na poboljšanju položaja žena ne samo u policiji, već i u čitavom društvu.

U skladu sa svojim kontinuiranim zalaganjem za ravnopravnost žena u policiji, on je pružio snažnu podršku i osnivanju Mreže žena u policiji, dodala je ona.

Kroz ovaj program, kako je navela, želimo da afirmišemo i pomognemo ženama u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Udruženje ima za cilj da dodatno osnaži policijske službenice za obavljanje svih poslova, karijerno napredovanje u službi, dodatnu edukaciju i usavršavanje.

Popović Ivković je naglasila da je za svako društvo važno da pokaže nultu toleranciju prema nasilju nad ženama, kao i puno uvažavanje rodne ravnopravnosti.

Ona je čestitala rukovodstvu Mreže žena, i izrazila zahvalnost implementacionom partneru – švedskoj policiji koja je, kroz projekat Razvijanje rodne agende u MUP-u Republike Srbije, podržala osnivanje udruženja Mreža žena u policiji.

Otvaranju kancelarije u Palati „Srbija“ prisustvovali su i šef Kancelarije švedske policije Mats Bergren, pomoćnik ministra i načelnik Sektora za ljudske resurse MUP-a Katarina Tomašević, kao i osnivači udruženja, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

izvor: Vlada Srbije

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %