Feminizam

Mihajlović: Srbija je posvećena poboljšanju položaja žena u zemlji

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa novom ambasadorkom Australije u Srbiji Rut Stjuart o mogućnostima saradnje dveju zemalja.

Mihajlović je tom prilikom istakla da Srbija i Australija imaju dobre bilateralne odnose, a da su velike mogućnosti i potencijali za saradnju dveju zemalja, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Na sastanku je bilo reči i o unapređenju rodne ravnopravnosti i saradnji dveju zemalja na tom polju.

Mihajlović je istakla da je Srbija posvećena poboljšanju položaja žena u Srbiji i izrazila zahvalnost Ambasadi Australije na podršci.

Znam da vam je ova tema veoma važna i da realizujete brojne aktivnosti. Ambasada Australije u Beogradu nastaviće da podržava projekte koji imaju za cilj osnaživanje žena, posebno žena sa invaliditetom, sa fokusom na lokalni nivo i pomoć malim organizacijama“, rekla je Stjuart.

Mihajlović je, u znak dobrodošlice, poklonila ambasadorki Australije stilizovanu vezenu minijaturu koju su izradile žene sa sela u okviru inicijative „Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima“.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije Zorana Mihajlović poklonila je vezenu minijaturu ambasadorki Australije u Srbiji Rut Stjuart.
Foto: Vlada Srbije

Ovu inicijativu zajedno realizuju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, NALED i Etno-mreža, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %