Aktuelno

„Dan sigurnijeg interneta“ – niz aktivnosti za decu, mlade i roditelje

0 0
Read Time:2 Minute, 8 Second

Fondacija „Tijana Jurić“ obeležiće „Dan sigurnijeg interneta“ 5. i 6. februara, nizom aktivnosti u kojima će moći da učestvuju deca i mladi iz cele Srbije. Za decu će biti organizovani onlajn kviz za proveru znanja i panel diskusija koja će se prenositi uživo i tako biti dostupna svima, dok će za roditelje biti organizovano predavanje o bezbednoj upotrebi interneta.

Online kviz za proveru znanja o internetu, biće aktivan 5. februara od 10 do 17 časova na portalu Fondacije „Tijana Jurić“ https://tijana.rs. Pravo učešća imaju svi učenici osnovnih škola sa teritorije Srbije. Cilj organizovanja kviza jeste provera znanja učenika o internetu, o ispravnom ponašanju i potencijalnim opasnostima. Troje učenika koji budu osvojili najviše bodova, biće nagrađeni od strane prijatelja Fondacije „Tijana Jurić“ – kompanija VIP mobile. Paralelno sa proglašenjem dobitnika, Fondacija će objaviti tačne odgovore, kako bi svi učesnici mogli da provere, odnosno potvrde svoje znanje.

Istog dana, 5. februara u 17 časova, biće organizovana panel diskusija koja će se uživo prenositi putem Fejsbuk stranice Fondacija „Tijana Jurić“. U diskusiji će učestvovati šestoro učenika osmih razreda različitih osnovnih škola koji će razgovarati o svojim iskustvima u korišćenju interneta, društvenih mreža, mobilnih aplikacija, igara, o rizicima i opasnostima, i istovremeno posavetovati vršnjake kako da brinu o svojoj bezbednosti. Panel diskusiju će voditi naš poznati glumac Slobodan Boda Ninković.

Istog dana, u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan“ u Subotici u 18 časova, biće organizovana tribina o bezbednoj upotrebi interneta namenjena roditeljima. Tribinu će održati Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“.

Obeleževanje „Dana sigurnijeg interneta“ je prilika da se svi aktiviramo i pozabavimo temom interneta, njegovih dobrih ali i mračnih strana koje, nažalost, mogu da izazovu i fatalne posledice. Živimo u vremenu u kome je gotovo svima jasno da je internet neophodnost i da je vrlo koristan, a isto tako, svesni smo i činjenice da je reč o mestu na kome se odvijaju razne vrste nasilja. Suština je da budemo edukovani, da znamo da prepoznamo opasnost i da se postavimo tako da problem ne bude veći od nas samih. Sve je moguće rešiti, ali ključna stvar jeste – „kako“, kaže Igor Jurić, dodavši da je rešenje u kontinuiranoj informisanosti i edukovanju.

Fondacija „Tijana Jurić“ poziva decu, mlade i roditelje da iskoriste ovu priliku i aktivno se uključe u ponuđene programe kako bi proverili svoje znanje i saznali korisne informacije.

Roditelji koji budu pokazali visok nivo znanja o bezbednosti na internetu, biće nagrađeni prigodnim nagradama.

Ove godine, obeležavanju Dana sigurnijeg interneta, pridružila se kompanija VIP mobile koja na polju bezbednosti dece na internetu pokazuje visok stepen društvene odgovornosti.

izvor : https://tijana.rs.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %