Aktuelno

Sve više Subotičanki trenira kik boks

0 0
Read Time:2 Minute, 12 Second

Prve žene ratnici spominju se u Kini i Japanu još sa početka nove ere. U zemljama koje se smatraju kolevkama borilačkih sportova žene su bile primorane da nauče da se odbrane, kada su muškarci bili u ratu. Danas, možda nam muškarci nisu u ratnom pohodu, ali devojke I žene su svakodnevno na meti nasilnika, koji u želji da im otmu lančić, tašnu ili da ih napadnu I povrede, zbog toga u poslednje vreme, sve je više Subotičanki koje žele da nauče da se odbrane.

Subotičanka, Jasmina Nađ internacionalna šampionka u profi boksu za 2018.godine kada je i osvojila pojas, vice šampionka MMA, šampionka Srbije K1. Tokom protekle decenije koliko trenira boks I kik boks, kaže da je osvajala mnoge kupove, medalje, a da se poslednih pet godina bavi profesionalnim boksom.

Kada sam počela da treniram htela sam da doteram liniju. Nisam mislila da ću da budem takmičarka, a kamoli da ću da budem profesionalna bokserka.U februaru ove godine osvojila sam belgijski pojas. Treba puno odricanja, svakodnevno trenirati, ali rezultati ukoliko ste uporni I disciplinovani ne izostanu. Bez obzira da li želite da doterate liniju ili da poboljšate kondiciju sa upornošću I korigovanom ishranom sve postižete”, kaže Jasmina Nađ, bokserka iz Ultimat fajter kluba „Spartak“ iz Subotice.

U subotičkom Ultimat fajter kluba „Spartak” kažu da ovaj sport podjednako treniraju žene i muškarci.

Kik boks je postao veoma popularan kod Subotičanki tako da većina klubova nudi programe sa različitim borilačkim sportovima.U subotičkom Ultimat fajter klubu „Spartak” kažu da ovaj sport podjednako treniraju žene i muškarci. Jedan od trenera, Ultimat fajter kluba „Spartak“ Predrag Paklar objašnjava da su žene, ali I devojčice zainteresovane da treniraju, a razlozi su različiti.

Klub postoji oko 15 godina i ima veliki broj članova.

Žene I devojčice uglavnom se odlučuju da treniraju radi kondicije, snage svoje i samoodbrane. Svedoci smo da ima sve više pljački I napada I verovatno žele da nauče da se odbrane. Devojke da bi stekle jedno samopouzdanje dolaze kod nas i redovno treniraju. Posvećujemo im više pažnje zbog samodbrane. Klub postoji oko 15 godina i ima veliki broj članova. Kod nas treniraju muškarci I žene različite starosne dobi”, rekao je Predrag Paklar, trener, Ultimat fajter kluba „Spartak“.

Takmičari kluba se takmiče u tri discipline kik boks, MMA, Kung fu Sanda. U poslednje vreme takmičari i takmičarke pomenutog kluba osvajaju zavidne rezultate. Trenutno Jasmina Nađ I Kristina Nađ Varga se takmiče od žena u disciplinama kik boks i Kung fu Sandra.

Kristina Nađ Varga, bokserka.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %