Ekologija

Volonterska radna akcija “Zajedno za jezero Palić“

0 0
Read Time:47 Second

Volonterska radna akcija Zajedno za jezero Palić“ ima za cilj prolećno čišćenje priobalja jezera Palić, ali i zajednički ekološki aktivizam i međusobno upoznavanje migranata i subotičkih eko volontera. Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa USAID pozvala je sve zainteresovane Subotičane i ekološka udruženja da se u danas, 24.marta priključe akciji sakupljanju čvrstog otpada u okruženju Prihvatnog centra Subotica, na priobalju jezera Palić.

Aktivnost se sprovodi u okviru projekta „Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu“, kroz koju je do sada, u saradnji sa USAID, realizovano podizanje kapaciteta Narodne kuhinje u Subotici, opremanje subotičkog Štaba za vanredne situacije, kao i mnogobrojne donacije socijalnim i obrazovnim ustanovama u Subotici, navodi se u saopštenju Fondacije.

Volonterska radna akcija „Zajedno za jezero Palić“ realizovaće se u saradnji sa javnim preduzećima Subotice, kao i sa učešćem volontera četiri subotička ekološka Udruženja i Kancelarijom za mlade.

Početak radne akcije je petak u 9 časova ispred Prihvatnog centra za migrante.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %