„Razvoj i unapređenje javnog informisanja u oblasti osoba sa invaliditetom i promociji znakovnog jezika“

Neophodno je pružiti šansu osoba sa invaliditetom

0 0
Read Time:1 Minute, 55 Second

Nastojimo da dignemo ukupnu svest poslodavaca da je potrebno zaposliti osobe sa invaliditetom, podići njihov radni kapacitet i kompetencije”, rekao je pokrajinski sekretar za privredu Ivan Đoković.On je na manifetaciji pod nazivom „Unapređenje privrednog ambijenta za zapošljavanje, profesionalnu rehabilitaciju i radno angažovanje osoba sa invaliditetom“, koja je održana uoči Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom ocenio da je neophodna stimulacija I zbog toga zajedno sa Nacionalnom službom za zapošljavanje rade na planu za 2017.godinu.

Pokrajinski sekretar za privredu, Ivan Đoković : Potrebno je  zaposliti osobe sa invaliditetom, podići njihov radni kapacitet i kompetencije. Foto: Pokrajinska  vlada
Pokrajinski sekretar za privredu, Ivan Đoković : Potrebno je zaposliti osobe sa invaliditetom, podići njihov radni kapacitet i kompetencije.
Foto: Pokrajinska vlada

Pored akcionog plana, Sekreterijat u okviru konkursa predviđenih za narednu godinu kreirao kriterijume za preduzetništvo i turizam, tačnije da se boduje i zaposlenost osoba sa invaliditetom u preduzećima koja konkurišu za sredstva“, istakao je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković.

Veoma je bitno podizanje svesti javnosti o značaju socijalne politike I socijalnog preduzetništva, rekao zamenik pokrajinskog sekretara mr Pavle Počuč. Edukacija, finansijska podrška i logistička i savetodavna su osnovni stubovi na kojima počiva socijalno preduzetništvo.

Trebalo bi da se formira Savet za socijalno preduzetništvo, Centar za socijalno preduzetništvo AP Vojvodine. U planu je for,iranje I klastera socijalnih preduzeća koja zapošljavaju osobe sa invaliditetom”, najavio je Počuč.

Zamenik pokrajinskog sekretara, Pavle Počuč uručio zahvalnice učesnicima.
Zamenik pokrajinskog sekretara, Pavle Počuč uručio zahvalnice učesnicima.

Na konferenciji bilo je reči o problemima mladih i značaju razvoja radnih sposobnosti osoba sa teškoćama u mentalnom razvoju, kao i problemima koji se javljaju prilikom zapošljavanja. Posebno je istaknut značaj i odgovornost  medija u stvaranju inkluzivnijeg privrednog ambijenta.

Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama Novi Sad, bio je domaćin današnje konferencije, gde je upriličena i izložba radova Art radionice Radnog centra ŠOSO ,,Milan Petrović“ iz Novog Sada. Po završetku konferencije Pokrajinski sekretarijat je dodeli Zahvalnice učesnicima za doprinos dat u realizaciji ovog značajnog skupa.

naslov_grb

Tekst je  nastao  u okviru projekta “„Razvoj i unapređenje javnog informisanja u oblasti osoba sa invaliditetom i promociji   znakovnog jezika“,  koji je realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Udruženje građana „Malin“ i redakcija portala “Ecofeminizam”.Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %