Lavovska borba malene lavice Kiki, koja je zagonetno stigla u Srbiju, nastavlja se .
Ekologija

Lavica Kiki nije izdržala

0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

Lavica Kiki, naša hrabra mala borkinja, više ne korača među nama. Nakon 15 dana žestoke bitke, izgubila je svoj poslednji bojni poklič. Bez obzira koje je napore uložio Zološki vrt Palić da je vrati u život.Lavica je podlegla povredama 6. oktobra, oko 21 čas.

Ovaj tužni slučaj lavice Kiki jasno nam je ukazao na tamnu stranu društva. Stranu, gde se divlje životinje zloupotrebljavaju od strane nesavesnih „vlasnika“. U zoološkom vrtu Palić kažu da se nadaju se više neće ponavljati ovajvi slučajevi krijumčarenja životinja.

Lavica Kiki je postala simbol ne samo patnje jednog pojedinca, već i patnje mnogih divljih životinja koje su uhvaćene u sličnim mrežama. Ovaj tragični slučaj osvetlio je tamne aspekte trgovine divljim životinjama radi zabave. Bez obzira na to koliko to bilo nemoralno i ilegalno.

Neki ljudi, nažalost, i dalje kupuju egzotične životinje bez razmišljanja o njihovim potrebama i prirodnim uslovima za držanje. Ovaj trgovinski lanac donosi stradanje, patnju i smrt tim divnim stvorenjima.

Kroz sve napore i dobre želje zaposlenih u Zoo vrtu Palić, mlada lavica Kiki nije izdržala sve muke kojima je bila izložena. Prokrijumčarena, zlostavljana i naposletku odbačena, pružila je svu hrabrost koja je imala, ali nije uspela da pobedi svoje demonske izazove.

Lavica Kiki, kako je s ljubavlju nazivaju, počela je svoju neobičnu priču pre desetak dana, kada je pronađena na Čantavirskom putu kod Subotice i zbrinuta u Prihvatilište za divlje životinje Zoološkog vrta Palić.
Lavica Kiki, kako je s ljubavlju nazivaju, počela je svoju neobičnu priču pre desetak dana, kada je pronađena na Čantavirskom putu kod Subotice i zbrinuta u Prihvatilište za divlje životinje Zoološkog vrta Palić.

Sada, iskreno verujemo da će pravda preuzeti svoj put, i da će odgovorni biti privedeni pravdi. Apelujemo i na sve one koji razmatraju da se bave nezakonitom trgovinom divljim životinjama, da pronađu svoju ljudskost i umesto toga budu deo rešenja.

Zapitajte se, dragi ljudi, da li je vaša potreba za posedovanjem egzotičnih životinja važnija od njihove potrebe da budu slobodne u svojim prirodnim okruženjima, sa svojim porodicama i u svojim staništima.

Divlje životinje osećaju, vole i pripadaju svojoj prirodi. Njihovo mesto nije u kavezima, stanovima ili kućama. Oni nisu kućni ljubimci.

WWF će, kao i do sada, nastaviti sa svojim poslanjem zaštite divljih vrsta, edukacije građana i saradnje sa nadležnim institucijama kako bi se sprečili ovakvi i slični slučajevi. Samo zajedničkim naporima možemo promeniti sudbinu divljih životinja i osigurati da budu tretirane sa poštovanjem i dostojanstvom koje zaslužuju.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %