Lavovska borba malene lavice Kiki, koja je zagonetno stigla u Srbiju, nastavlja se .
Ekologija

Borba za život: Lavica Kiki se lavovski bori

0 0
Read Time:1 Minute, 59 Second

Malena lavica Kiki se lavovski bori. Ona je zagonetno stigla u Srbiju, i njena borba se nastavlja se dok se suočava s izazovima svog zdravstvenog stanja. U srcu zoološkog vrta Palić, tim stručnjaka primenjuje terapiju preporučenu od strane međunarodnih organizacija za oporavak velikih mačaka. Sve u cilju kako bi izbegli dodatno oštećenje njenih organa.

Kikica, kako je s ljubavlju nazivaju, počela je svoju neobičnu priču pre desetak dana, kada je pronađena na Čantavirskom putu kod Subotice.Zbrinuta u Prihvatilište za divlje životinje Zoološkog vrta Palić. Nažalost, njen put ka ozdravljenju nije bio lak.

Lavica Kiki simbol značaja očuvanja životnja

Nakon četiri puta ponovljenih biohemijskih analiza krvi od 21.09. do 01.10., postoji zabrinutost da joj bubrezi i jetra otkazuju. Ipak, u zoološkom vrtu gaje nadu da će se Kikica oporaviti.

Direktorka Zoološkog vrta Palić, Sonja Mandić, izrazila je svoju zabrinutost, rekavši:

„Sada je veoma teško obezbediti potrebno mirovanje za Kikicu, što je vrlo stresno za nju. Ona je u dobu kada bi trebala da se igra i istražuje svet oko sebe. Nadamo se da će joj snaga i zdravlje vratiti, iako će oporavak biti dug i izazovan.“

Ova tužna priča o lavici Kiki podseća nas na važnost očuvanja prirode i našeg sveta divljine. Zoološki vrt Palić poziva sve građane da ne kupuju egzotične životinje i da prijave svakoga ko se bavi njihovom ilegalnom trgovinom. Mandić dodaje:

„Ovaj slučaj nas podseća da ovakve divlje životinje ne mogu biti kućni ljubimci, i da je sebično i neodgovorno držati ih kao takve.“

Ove godine, Prihvatilište za životinje na Paliću je primilo 141 životinju koje su bile žrtve krijumčarenja ili su bile držane nelegalno. Ali uprkos svemu, zoološki vrt na Paliću ne gubi nadu i veruje da će mala lavica Kiki preživeti svoje strašno iskustvo i vratiti se u punom zdravlju. Policija i dalje intenzivno traga za njenim vlasnikom, dok ostaje misterija kako je završila na Čantarvirskom putu. Postoji nekoliko scenarija, od krijumčarenja kao poklona, navodno dovođenja od strane migranata, pa do sumnji da je bila namenjena za ilegalne borbe. Istraga je u toku.

Kikicina priča nas podseća na važnost brige o divljem svetu i apeluje na nas da se angažujemo u zaštiti tih prelepih stvorenja.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %