Festival takođe nudi raznovrsne selekcije filmova koje će zadovoljiti različite ukuse i interese publike
Kultura i projekti

30. Festival evropskog filma Palić u jeku

0 0
Read Time:2 Minute, 29 Second

Ovogodišnji 30. Festival evropskog filma Palić je u punom jeku! Trećeg festivalskog dana, u ponedeljak 17. jula na Letnjoj pozornici na Paliću, očekuju nas dva neodoljiva filmska ostvarenja koja će nas oduševiti svojom originalnošću i dubokom emotivnom porukom. U 21h, u Glavnom takmičarskom programu, prikazaće se remek-delo „Savršeni dani“ Vima Vendersa (van konkurencije), dok će od 23h biti prikazan film „Crveno nebo“ Kristijana Pecolda. Ne propustite ove izuzetne projekcije!

„Savršeni dani“ nas uvode u život Hirajame, čistača toaleta u Tokiju, koji se čini zadovoljnim svojom jednostavnom rutinom. Međutim, van svog uobičajenog okvira, Hirajama otkriva nove dimenzije svoje prošlosti kroz niz neočekivanih susreta. Ovaj film nas poziva na dirljivo putovanje kroz svet lepote koja se krije u našoj svakodnevici. Budite spremni za poetsko razmatranje o suštini života.

Filmovi na nekoliko lokacija

„Crveno nebo“ nas smešta u vikend kuću na obali Baltika, gde se četiri prijatelja suočavaju sa nekontrolisanim šumskim požarom. Dok situacija postaje potencijalno katastrofična, ljubav, požuda i seks prevazilaze sve granice u njihovim odnosima. Ovaj film je drugi deo trilogije započete filmom „Undine“ i pruža nam duboko emotivno iskustvo.

Festival takođe nudi raznovrsne selekcije filmova koje će zadovoljiti različite ukuse i interese publike. U bioskopu Abazija na Paliću, u selekciji „Paralele i sudari“, moći ćete uživati u filmovima „Svakodnevni propusti“ i „Hleb i so“. „Svakodnevni propusti“ prati tri žene na životnoj raskrsnici, dok je „Hleb i so“ inspirisan istinitim događajima i prikazuje sukob između arapskih imigranata i lokalne mladeži.

"Festival evropskog filma Palić donosi spektakularnu filmsku magiju trećeg festivalskog dana
„Festival evropskog filma Palić donosi spektakularnu filmsku magiju trećeg festivalskog dana.

U Bioskopu Eurocinema u Subotici, u selekciji „Severna Makedonija u fokusu“, možete pogledati film „Najsrećniji čovek na svetu“ koji prati život Asje, 40-godišnje slobodne žene u Sarajevu. Nakon ove projekcije, sledi film „Unuk“ u selekciji „Novi mađarski film“, koji će vas ostaviti bez daha svojom intrigantnom pričom o identitetu i odlučnosti.

U Art Bioskopu „Lifka“ u Subotici, možete uživati u filmskoj selekciji „Eco Dox“ koja će vas provesti kroz dokumentarni svet. Film „Posetioci“ nas vodi na polarni Arktik i postavlja pitanje koliko smo spremni da se angažujemo u očuvanju prirode. Takođe, „Poslednji galeb“ nam pruža uvid u život Ivanа, koji se nakon četrdeset godina preispituje o svojim izborima.

30. Festival evropskog filma Palić ima niz pratećih događaja

Festival je prepun iznenađenja i pratećih događaja koji će vam dodatno obogatiti iskustvo. Panel „Inovacije u kinoprikazivačkoj delatnosti – Evropske perspektive srpskih bioskopa“ će vam pružiti uvid u aktuelne trendove u industriji filma. Uz to, bend Njuške će nastupiti u 23 časa u Abaziji, pružajući vam muzički užitak.

Da biste iskoristili sve što festival nudi, posetite njihovu veb stranicu www.eufilmstories.com. Tamo možete učestvovati u nagradnom konkursu „Evropske filmske priče“. Igrica na stranici će vam preporučiti filmove sa programa festivala, a uz to možete objaviti ili snimiti scenu iz svog omiljenog filma i tagovati @palicfilmfestival na Facebooku, Instagramu ili TikToku kako biste učestvovali u konkursu.

Pridružite se jubilarnom 30. Festivalu evropskog filma Palić i doživite nezaboravno filmsko iskustvo koje će vas inspirisati i ostaviti trag u vašoj duši.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %