konkurs zeleno
Ekologija

„Pokaži nam ‘zeleno’ u svom gradu”

0 0
Read Time:3 Minute, 23 Second

„Pokaži nam ‘zeleno’ u svom gradu” je foto- konkurs za građane. U okviru projekta ViMA Danube i U(l)mweltwochen (Zelena nedelja) u Ulmu, koji će se održati od 16. do 24. juna.


„Zaštita naše životne sredine i prirode i pronalaženje održivih načina života postaje sve važnije. Priroda je važna za našu budućnost, za naše zdravlje, naše opšte dobro. U gradovima je izazov još veći ne izgubiti vezu sa prirodom. Kamen i beton sve više dominiraju gradovima. Ali to ne isključuje prisustvo biljaka. Zeleno u gradovima ima mnogo oblika“, navodi se u saopštenju i dodaje:

Zbog toga želimo da upoznamo zelena mesta koja vaš grad može da ponudi! Učestvujte i predstavite nam zelena mesta u gradu u kome živite. Želimo da podignemo svest o ovom pitanju pozivajući vas da pokažete zeleno u vašim gradovima i podstaknemo vas da razmislite o tome kako možemo da učinimo naše gradove zelenijim u Evropi i duž Dunava”, navodi se u saopštenju.
Krajnji rok je ponedeljak, 5. jun 2023!

Zadatak učesnika je da pošalju četiri različite slike zelenih mesta koje odgovaraju najmanje dve od četiri kategorije konkursa. Mogu izabrati u koju od kategorija žele da pošalju prilog. Ali moraju da učestvuju u najmanje dve kategorije. Naravno, učesnici mogu poslati i jednu sliku za svaku kategoriju.

Četiri kategorije: „Pokaži nam ‘zeleno’ u svom gradu”

  1. Javno mesto, zeleno za sve – pošaljite nam sliku zelenog mesta u kome uživa cela zajednica.
  2. Vi i vaše omiljeno mesto – pošaljite sliku, po mogućstvu na kojoj ste i vi. Gde volite da provodite vreme, mesto gde se osećate posebno dobro i javite nam zašto.
  3. Zeleno tamo gde ne očekuješ – uvek ima zelenih oaza u gradovima na mestima gde ih ne očekuješ. Šta bi to bilo u vašem gradu?
  4. Urbano zeleno za budućnost – zgrade, ulice, kanali, mostovi itd., su veoma pogodni da unesu više zelenog u grad. Na taj način podrže klimatski i ekološki napredak i promovišu biodiverzitet – pokažite primer gde je nešto u vašem gradu napravljeno u ovu svrhu.
    „Molim vas napišite 3-4 rečenice vezane za svaku sliku koju objavite. Precizirajte gde se nalazi vaša objava/slika u odnosu na opis kategorije u kojoj pripada. Molimo pripremite tekstove na engleskom i svom nacionalnom jeziku”, piše u saopštenju.

Zeleno i nagrađuje


Dodeljujemo novčane nagrade za najbolje radove: 4 x 100€ and 8 x 50€.
Pobednike će izabrati odabrani žiri na osnovu sledećih kriterijuma: kvalitet i kreativnost slika, ekspresivnost pridruženog opisa.
Rezultati će biti prezentovani tokom međunarodne video konferencije u okviru Nemačkog digitalnog dana 16. juna u 17 časova (CET). Biće postavljen na vima-danube.eu kako bi se dalje razgovaralo sa širom javnošću. Pobedničke slike će takođe biti prikazane na maloj izložbi.

Cilj je da se vidi šta se dešava u drugim gradovima duž Dunava i Evrope i razmene ideje o tome kako se mogu negovati zeleni gradovi.

Kako učestvovati na konkursu


Za podnošenje vaših priloga koristimo digitalni obrazac, gde možete da unesete svoje lične podatke/kontakt podatke i svoje fotografije i tekstove. Prilozi će biti prihvaćeni isključivo putem ovog onlajn obrasca – molimo vas da pratite ovaj link da biste poslali svoj prilog:
https://www.umfrageonline.com/c/eggadamm
Pratite korak po korak i obavezna polja u obrascu, počevši od vaših ličnih podataka, a zatim ćete morati da otpremite svoje slike i popunite odgovarajuće polje sa tekstom koji objašnjava vaš prilog .

Kvalitet/rezolucija fotografija koje postavljate mora biti min. u 1920×1440 (1080p) maks. 3 MB, otpremite fotografije kao jpg ili png datoteku.
Pored toga, treba da da saglasnost i na obradu ličnih podataka, kao i da se potvrdi da su autori fotografija. Kao i da ILEU e.V. ih može koristiti u digitalnom obliku (na našim sajtovima, društvenim mrežama) kao i u štampanom obliku (za planiranu izložbu). Takođe, treba da se potvrdi da su osobe koje su vidljive na slici dale saglasnost za korišćenje fotografija od strane ILEU e.V. , kako je gore navedeno. Nakon što se pošalju fotografije na konkurs, svako ko konkuriše poštom že dobiti dokument u kojem svojim potpisom zvanično potvrđujete prethodno pomenuto.

Za sva pitanja:
vima@ileu.net

izvor: ekolist

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %