Ozelenjavanje mesne zajednice "Jabuka".
Ekologija

Zasađeno 120 sadnica sibirskog bresta i tuje

0 0
Read Time:51 Second

U Jabuci zasađeno je 100 sadnica sibirskog bresta i 20 sadnica tuje. Akcija ozelenjavanja pmenute mesne zajednice počela je na Bogojavljenje.

Reč je o nastavku akcije ozelenjava MZ „Jabuka“, kod Pančeva i mesta koji su društveno korisni.

Iskoristili smo lepo vreme i danas posadili prvih 120 sadnica. Na inicijativu mesne zajednice JKP „Zelenilo“ nam je izašlo u susret i obezbedilo kvalitetne sadnice. Dobili smo 100 sadnica sibirskog bresta i 20 tuja i veoma im se zahvaljujemo na tome“, rekao je Slobodan Ilić, predsednik MZ Jabuka.


U akciji sadnje učestvovali su zaposleni u JKP „Vod Kom“ i članovi udruženja s teritorije Jabuke „Tamiš u Jabuci“ i Udruženje penzionera „Jabuka 2“, kao i MZ Jabuka. Sadnja je obavljena i na terenu streljane Udruženja lovaca iz Jabuke.

Sadnice su posađene na više lokacija: ispred fudbalskog stadiona FK Jugoslavija, ispred Doma kulture i priobalje Tamiša, na Sportskom rekreativnom centru „Pobeda“ u Jabuci.
Sadnja će biti organizovana još nekoliko puta do kraja godine.

foto: MZ Jabuka

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %