Korice bojanke slovarice za decu koja uče da pišu.
Ekologija

Bojanka „Slovarica prirode čuvarica“

0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

Bojanka „Slovarica prirode čuvarica“ namenjena je za  decu od 6 do 9 godina.

Bojanku su objavili Udruženje građana „Drugi Novi Centar“ iz Pančeva i književnica Gordana Vlajić.

U pitanju je interaktivni kreativni projekat ekološka bojanka za preškolce koja je ujedno i slovarica. Ovaj mali ekološki bonton posebno je prilagođen deci predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole.

Svaka strana u bojanci je posvećena jednom slovu naše azbuke. Posebno ilustrovanom i duhovito predstavljenom rečima koje plene pažnju.

Bojanka uvodi u magičan svet prirode i slova

Od magične formule abrakadabra preko javašluka, kerefeka, rmpalija, čalabrca do šušumiga.

“Uživajući u učenju slova korisnim ekološkim savetima i uputstvima deca će moći da razvijaju maštu i postaju pravi eko pioniri. Da uče slova i da kroz neobične reči bogate svoj rečnik. Te reči su deo pesmica u kojima se govori o očuvanju prirode”, kaže autorka Gordana Vlajić.

Bojanka je objavljena u okviru projekta – manifestacije “Čuvari prirode”.

“Ovaj projekat-manifestacija je nastao sa idejom da se organizuje edukacija za decu predškolskog i nižeg osnovno školskog uzrasta o važnosti očuvanja prirode. I to, na originalan i kreativan način, zanimljiv deci u okviru koje se uče očuvanju životne sredine. Kao i humanosti i kako da brinu o prirodi. Glavni cilj manifestacije „Čuvari prirode“ je ekološko opismenjavanje dece odnosno unapređenje i razvijanje ekološke svesti kod najmlađih o važnosti očuvanja prirode. Glavni rezultat ovog projekta je postojanje bojanke iz koje najmlađi uče slova. Zatim, bogate svoj rečnik novim rečima i izrazima i uče se o očuvanju životne sredine. Cilj je stvaranje novih generacija dece koja će brinuti o svojoj okolini i prirodi”, saznajemo u udruženju građana “Drugi novi centar” u Pančevu.

Slovarica predstavljena deci

Manifestacija je održana 16. decembra u osnovnoj školi “Olga Petrov” u Banatskom Brestovcu u okviru koje je održana jednodnevna radionica za učenike prvog razreda i predstavljena bojanka.

Bojanka je besplatno podeljena odeljenjima zabavišta i prvih razreda osnovnih škola u naseljenim mestima s teritorije Pančeva kako bi mogli da je koriste kao dodatno pomoćno sredstvo u nastavi o očuvanju prirode.

Izdavanje bojanke “Slovarica, prirode čuvarica” sufinansirao je Grad Pančevo.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %