Ekologija

EV Days na Novosadskom sajmu

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Manifestacija “Electric vehicles days” (EV Days) biće održana 8. i 9. septembra na Novosadskom sajmu.

Održava se drugu godinu zaredom u Novom Sadu. Manifestacija je posvećena je elektromobilnosti koja predstavlja novo globalno tehnološko rešenje transporta ljudi i robe.

Ove godine posetioce očekuje premijerno izlaganje nekih od najsavremenijih električnih automobila. Biće i testing zona, gde će svako imati priliku da vidi i isproba električne automobile vodećih lidera auto industrije.

Tako će se na “EV Days” predstaviti BMW, Mercedes, Hyundai, Porsche, VW, Audi, Volvo i mnogi drugi.

Sem autokuća, na manifestaciji će se predstaviti i proizvođači delova prateće infastrukture za električna i hibridna vozila.

Izložbeni deo pratiće stručni paneli posvećeni, pored elektromobilnosti, i pripadajućoj infrastrukturi, koja je sve zastupljenija na svetskom tržištu automobila na električni pogon. Jedna od ključnih tema jeste ekološka korist električnih automobila i manja zavisnost stanovništva od upotrebe fosilnih goriva.

U okviru šest tematskih celina ovogodišnjeg sajma električnih automobila paneli su posvećeni električnim i hibridnim vozilima, razvoju infrastrukture za punjenje tih vozila, kao i izvoru električne energije za punjenje i proizvodnju baterija i softvera. Fokus će takođe biti i na samu bezbednost ovakvih vozila i učešću u obavljanju saobraćajne delatnosti na nekom području.

Važan segment ovog događaja je studentsko takmičenje “IEEE 4 Challenge”, projekat namenjen studentima koji će kroz četiri tematska izazova rešavati probleme sa kojima se susreću inženjeri automobilske industrije.

Organizatori manifestacije su kompanija Ninamedia i Fakultet tehničkih nauka.

Ulaz je besplatan.

Više informacija na EV DAYS Konferencija // 8-9. Septembar 2022. (ev-days.rs)

Izvor:srda.rs

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %